Haberler

Gökçe Gökçen kimdir? Gökçe Gökçen kaç yaşında, nereli? Gökçe Gökçen evli mi, eşi kim? Gökçe Gökçen babası kimdir?

Güncelleme:

Siyaset gündemine dair yorumları ile sık sık dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, bugün de yaptığı yorumlar ve dile getirdiği tespitlerle sosyal medyanın gündemine yerleşti. Gökçe Gökçen kimdir? Gökçe Gökçen kaç yaşında, nereli? Gökçe Gökçen evli mi, eşi kim? Gökçe Gökçen babası kimdir? sorularının yanıtları yazımızda...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen Gökçe, bugün gerçekleşen basın toplantısı sırasında gündeme dair söyledikleri ve net duruşuyla dikkatleri yine üzerine çekti. "Bu memleket bizim, bizi hedef gösterenlerin değil!" sözü sosyal medyada gündem olan Gökçen Gökçe hakkınsa çoğu şey merak edildi. İşte detaylar...

GÖKÇEN GÖKÇE KİMDİR?

Gökçen Gökçe, 24 Eylül 1991 tarihinde İstanbul'da doğdu ve 30 yaşındadır. Gökçe Gökçen, Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.Eğitim hayatı sırasında İngiltere, Fransa ve ABD gibi ülkelerde, dil eğitimi için bulundu. Belçika'da Erasmus programına katılan Gökçe, Fransa'da Strasburg Üniversitesi'nde İnsan Hakları yüksek lisans dersleri aldı. İngilizce ve Fransızcayı iyi derecede ve İtalyancayı başlangıç düzeyinde bilen Gökçen, Yüksek Lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde İnsan Hakları Hukuku programında "Fransa'da Olağanüstü Hal" konulu teziyle tamamladı. 2016 yılından bu yana Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Ana Bilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışan Gökçen, Fransa'da Montpellier Üniversitesi'nde konuk araştırmacı olarak da bulundu.

Gökçe Gökçen, Cumhuriyet Halk Partisi'ne 2010 yılında referandum çalışmaları sırasında katıldı ve 2010-2014 yılları arasında CHP Bakırköy Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Bu sürede hem yerelde, hem de gençlik kolları genel merkezinin görevlendirmesiyle uluslararası alanda çalışmalara katıldı. 2011 yılında gençlik kollarının yeni anayasa konusundaki önerilerini derleyen yerel komisyonda aktif olarak görev aldı. 2015 yılında CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın Tüzük Komisyonunda yer aldı ve CHP Gençlik Kolları'nın tüzük önerileri konusunda çalıştı.

2013 yılında CHP Gençlik Kollarını temsilen ilk uluslararası görevini Litvanya'da yerine getiren Gökçen, 2014 yılında CHP Gençlik Kolları Dış İlişkiler Komisyonu Başkanlığı görevine getirildi. Gökçe Gökçen; bu sırada Almanya, Fransa, Belçika, Letonya, İtalya gibi birçok ülkede toplantılara katılarak sunumlar ve uluslararası eylemler yaptı ve 2015'te İsviçre'de yapılan kongrede Avrupalı Genç Sosyalistler (Young European Socialists - YES) Başkan Yardımcısı seçildi. Avrupa'da sosyalist ve sosyal demokrat partilerin gençlik örgütlerinin çatı kuruluşu olan Avrupalı Genç Sosyalistlerde dış ilişkiler ve feminizm alanında iki yıl görev yapan Gökçen, YES'i Gürcistan, Lübnan ve Yunanistan'da temsil etti.

Aynı zamanda Galatasaraylılar Derneği, SODEV ve Anayasa Hukuku Araştırmaları Derneği üyesi olan Gökçe Gökçen, Cumhuriyet Halk Partisi 36. Olağan Kurultayında Parti Meclisi üyesi seçilmiş, 10 Ağustos 2018 tarihinde ise CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Gökçe Gökçen Gökçen Gökçe Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title