Haberler

Göç ve Kalıcı İzleri' Konuşuldu

"Kastamonu'dan Türkiye'ye altın adamlar ve Kastamonu'da göç ve kalıcı izleri" başlıklı panel Esenler Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İstamonu Gazetesi’nin düzenlediği panel yörenin mülkü idare amirleri ile Kastamonuluları bir araya getirdi.İstamonu Gazetesi İstanbul’da yaşayan Kastamonuluları bir araya getirmek amacıyla " Kastamonu'dan Türkiye'ye altın adamlar ve Kastamonu'da göç ve kalıcı izleri" başlıklı bir panel düzenledi. Esenler Kültür Merkezi’nde yapılan panelin moderatörlüğünü Prof Dr. Mustafa Safran yaptı.

Panele İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Baş Müfettişi Selahattin Ateş, Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, Düzce Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Kozlu Kaymakamı, Ahmet Karakaya, Pazaryolu Kaymakamı Ayhan Terzi konuşmacı olarak katıldı. Panele ev sahipliği yapan Gazete İstamonu Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Karadeniz ve gazetenin Haber Müdürü Murat Güven de protokoldeki yerlerini aldı.

Yapılan panele ilişkin bilgi veren Gazete İstamonu Haber Müdürü Murat Güven, “Bugün yapılan organizasyon aslında gazetemizin ikinci organizasyonu. Gazetemiz 2012 yılında Kastamonu’nun İstanbul’da yayınlanan ilk ve ek haftalık olarak haber gazetesi olarak yayın hayatına başladı. Ve haberciliğin ötesinde başka ne yapabiliriz Kastamonulu hemşerilerimize destek olabiliriz gayesiyle sempozyumlar ve paneller de düzenlemeye başladık” dedi.

İstanbul’da yaşayan Kastamonuluları bir araya getirmek amacıyla bu tür organizasyonlarını yaptıklarına dikkat çeken Güven, İstanbul Buluşmaları adının verdiğimiz bu organizasyonun ilkini geçtiğimiz Ağustos ayında ‘Ahşabın Gölgesinde Yeşeren Umutlar’ isimli sempozyumla gerçekleştirmiştik. Bugün ikincisini gerçekleştiriyoruz. Kastamonulu olup Türkiye’nin hemen her yerindeki mülkü amirlerimizi bir araya getirdik. Burada bulunan konuklarımızla bir panel gerçekleştiriyoruz. Bu panelin öznesi “Göç ve Kalıcı İzleri” konulu. Aslında biz bu panel ve programlar vesilesiyle hemşehrilerimizi bir araya getirmek ve vesileler bulmak. Ama aslı olan İstanbul’daki Kastamonuluları bir araya getirmektir. Önümüzdeki aylarda da özellikle turizm alanında panel veya sempozyum yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

ADNAN SULAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu İstanbul Esenler Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title