Haberler

Global Girişimcilik Haftası Türkiye'de 9. Kez Kutlanıyor

Güncelleme:

Global Girişimcilik Haftası, bu sene 13 - 19 Kasım tarihleri arasında Türkiye'de dokuzuncu defa gerçekleşiyor.

Yerel, ulusal ve küresel etkinliklerle girişimcilik ekosistemini bir araya getiren ve gençleri yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik eden Global Girişimcilik Haftasının (GGH) genel koordinasyonunu bu yıl da Endeavor Türkiye ve Habitat Derneği üstleniyor. 2016 yılında düzenlenen GGH Türkiye kampanyasında 300'e yakın paydaş desteğiyle 70 ilde 500 etkinlik düzenlenmiş, bu etkinliklerle 200 Bin'e yakın kişiye ulaşılmıştı.

Hafta boyunca, küresel ölçekte başarılarını kanıtlamış girişimciler, Türkiye'nin önde gelen iş insanları, fikir önderleri, profesyonel yöneticiler ve uzmanlar gönüllü olarak gençlerle buluşacak. Haftanın öne çıkan en büyük etkinliği G3 Forum bu sene 14 Kasım 2017, Salı günü Lütfi Kırdar'da gerçekleşecek. TOBB ve Habitat Derneği önderliğinde düzenlenen Ali Sabancı, Gülden Yılmaz ve Didem Altop gibi ekosistemin öne çıkan isimleri ile ve Cem Yılmaz ve Mustafa Sandal gibi destekçilerin yer alacağı G3 Forum'da 15-30 yaş arasındaki gençlerde girişimcilik bilincini oluşturup potansiyellerini ortaya çıkarmak için bilgi ve birikimlerini paylaşıyor olacaklar.

Gençlere girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak sunmak amacıyla yola çıkan GGH, seneler içerisinde ekosistem içindeki dayanışmanın gelişmesine ön ayak oldu. Yerel ve uluslararası ekosistemde yer alan önde gelen STK, üniversite, girişimci, yatırımcı, öğrenci, yerel yönetimler, devlet kurumları, özel sektör temsilcileri ve medya grupları GGH vesilesiyle bir araya gelerek Türkiye'nin girişimci gücünü ortaya çıkaran ortak bir seferberliğe sahip çıkıyor. GGH 2017 Türkiye kampanyasında, bu kurumlar arası gerçekleşen işbirliği ile 300′den fazla paydaş ile Global Girişimcilik Haftası boyunca tüm Türkiye genelinde etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında paneller, konferanslar, oturumlar, çalışma atölyeleri, fikir yarışmaları, eğitim programları, web buluşmaları ve vaka çalışmaları organize edilecek.

Her yıl artan ilgiyle katlanarak büyüyen GGH, etkinlikler ile birlikte girişimciliğe adım atacak her yaştan katılımcıyı cesaretlendirmeyi, donatmayı ve geliştirmeyi hedefliyor. TBWA İstanbul tarafından gönüllü olarak hazırlanan GGH 2017 iletişim kampanyası "Fikirleriyle Çemberin Dışına Çıkanlar Bu Çemberin İçinde"söylemiyle yola çıkıyor.

Etkinlik düzenlemek, partner bulmak ve gerçekleştirilen etkinlikleri takip etmek için tüm gelişmeleri GGH web sitesi ve sosyal medya kanallarından takip edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Global Girişimcilik Haftası Cem Yılmaz Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title