Haberler

Girişimcilik Eğitimi Alan Eski Hükümlüler Sertifikalarını Aldı

Denetimli Serbestlik ve Koruma Kurulları kapsamında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, KOSGEB Trabzon Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve ABİGEM ile ortaklaşa hazırlanan 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılarak başarılı olan 17 eski hükümlü...

Denetimli Serbestlik ve Koruma Kurulları kapsamında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, KOSGEB Trabzon Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve ABİGEM ile ortaklaşa hazırlanan 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılarak başarılı olan 17 eski hükümlü kursiyer, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Sertifika törenine Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Garnizon komutanı Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Turan Aslan, Baro Başkanı Mehmet Şentürk, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turan Ahmet Taşkaya, TTSO Yönetim Kurulu üyeleri ile kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, uygulamanın amacının suça herhangi bir şekilde karışmış kişilerin sosyalleşmesini sağlamak olduğunu söyledi. Vali Kızılcık, "Bireylerin suça karışınca cezaevinde cezalandırılması yerine sosyalleşmesinin temin edilmesi amacına matuf olarak uygulanmaya konulan bu uygulamada, burada sertifika alanların da örnek olarak ortaya koyduğu gibi topluma kazandırılması açısından son derece önemli bir projedir. Burada hepimize görevler düşmektedir. Suç işleyenin sonuna kadar cezaevinde cezasını çekmesi anlayışı ne bireye ne de topluma bir fayda sağlayacaktır. Bilakis suç işleyen bireylerin onurlu bir yaşam sürmeleri için uygun ortamların oluşturulmaları gerekir" dedi.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul ise infaz yasasının çok önemli birkaç temel yasasından birisi olarak nitelendirdiği 'denetimli serbestlik' uygulamasının, kişisel özgürlüklerin tam olarak kısıtlanmadan belirlenmiş olan bazı yükümlülüklerin yerine getirilmesi biçiminde uygulanan ve kişiyi toplumdan tamamen soyutlamadan bunu yapan yeni bir ceza infaz şekli olduğunu söyledi. Denetimli serbestlik uygulaması ve bu kapsamda uygulanan projenin suç işleyen bireylerin cezalarını çektikten sonra karşılaştıkları problemlerin çözülmesi adına ciddi fonksiyonları bulunduğunu dile getiren Başsavcı Kul, daha sonra projeyle ilgili bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Uygulamalı Girişimcilik Kursu'na katılarak başarılı olan 20 kursiyerden 17'sinin sertifikaları törene katılanlar tarafından verildi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suat Hacısalihoğlu Recep Kızılcık Adem Kul Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title