Haberler

Giresun Günleri Önemli İsimleri Ağırladı

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Zehir, Giresun Günleri’ni ziyaret etti.

Giresun Federasyonu tarafından 1-4 Mayıs tarihleri arasında Feshane Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 8. Giresun Günleri, son gününde birbirinden önemli isimleri misafir etti. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Zehir Giresun Günleri’nin önemine vurgu yaptı.

Çocukluğunda yaşadığı kültürün İstanbul’da yeniden hayat bulduğunu belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Şehir yaşamı insanı doğduğu kültür ortamından büyük ölçüde uzaklaştırıyor. Bu etkinlikler sayesinde bizim doğduğumuz topraklardaki kültürlerimiz tabiri caizse görücüye çıkıyor ve unutulması da engellenmiş oluyor. Bu yönüyle Giresun Günleri’nin her zaman desteklenmesi gerekiyor. Doğduğum toprakların atmosferini buraya yansıtıyorlar. Yüzler ve çehreler benim dünyayı ilk algılamaya başladığım zamana ait. Bu ortamı sağlayan Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Turan kardeşimize ve onun yönetimde bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Karadeniz'i, İstanbul'da yaşatıyorlar” ifadelerini kullandı.

Giresun’un il tanıtım programlarında diğer şehirlere örnek olduğunu söyleyen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Bu tür il tanıtım programlarını ilk olarak Giresun başlattı ve herkese örnek oldu. Genelde sonradan başlayanlar önce başlayanları geçer ama Giresunlular buna fırsat vermedi. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Özellikle kuş dili konuşmaları ve o şekilde haberleşmeleri çok dikkat çekici” şeklinde konuştu.

Giresun Günleri’nin kültürel, sanatsal ve doğal mirasın aktarılması bakımından önemli olduğunu söyleyen Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım, “Hem fiili hem de duygusal anlamda bir sıcaklık söz konusu. Biz aslında köklerden, gövdeye ve dallara geldik. Bizim köklerimiz Giresun ama burada da gövdemiz ve dallarımız var. O dalların yeşil olması için köklerin ayakta kalması gerekiyor. Biz köklerimizle ve dallarımızla bir bütünüz. Giresun Günleri’nde köklerle dalların bir araya gelmesi ve anıların tazelenmesi çok önemli” diye konuştu.

Ordu-Giresun kardeşliğine vurgu yapan AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver ise, “Giresun Günleri demek bizim günlerimiz demek. Ordu ile Giresun arasında fark görmüyorum. Biz, biriz ve beraberiz. Biz Giresun’u her zaman kendi vilayetimiz ve yöremiz olarak görüyoruz. Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, bu çalışmalarda öncü. Burada beraber olmak sadece Giresunlular için değil, Türkiye için önemli. Zaten bizi biz yapan birlik ve beraberliğimiz” ifadelerini kullandı.

Yerel günlerin içerisinde Giresun Günleri’nin bir numara olduğunu söyleyen Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Zehir de, “Ben hemşehrileri olarak Giresunluların bu birlik ve beraberliğini gördükçe mutlu oluyorum. Birlik ve beraberlik aynı zamanda milletimiz için birlik ve beraberliğin en önemli çimento taşlarını oluşturuyor. Giresun Günleri’nde birlik ve beraberlik anlamında Topal Osman’ın ruhunun şad edildiği kanaatindeyim” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Uysal Zeytinburnu Başakşehir Giresun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title