Haberler

"Gerekirse bin yıl daha meydanlardayız"

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne destek vermek için bir araya geldi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın yanı sıra mitinge, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Milliyetçi Hareket Parti Rize İl Başkanı Serkan Birben, Saadet Partisi Rize İl Başkanı Muhammet Kaçar, Rize İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sültüoğlu ve yöneticiler katıldı.

Darbe yapıldığını televizyondan görerek hayretler içinde kalan ve "Ben polisime ve milletime kurşun sıkmam" diyerek silahını teslim eden vatansever asker Rizeli Resul Nişancı da miting alanına gelerek vatandaşları selamladı. Nişancı'nın halkı selamlarken gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Rize Belediye Başkan Prof. Dr. Reşat Kasap, "Bu darbe girişiminin arkasında batılı güçlerin olduğu açıkça ortaya çıkmıştır. Bu darbe girişiminin başarısız olmasından dolayı üzüntü duymaları kendilerini açığa vermiştir. Demokrasi ve insan hakları savunucuları kendilerinin bir yalancı olduklarını ortaya koymuştur. Bu süreç sonunda milyonlarca insanımız meydanlardadır. Gerekirse bin yıl daha meydanlarda kalmaya hazırız" dedi.

Mitingde katılımcılar konuşmalarını gerçekleştirdikten sonra İstanbul Yeni Kapı miting alanında düzenlenen büyük mitinge canlı bağlantı kuruldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Erdoğan Bektaş Reşat Kasap İstanbul Güncel Haberler

title