Haberler

17. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Sınavı başladı

Güncelleme:

17. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Sınavı başladı Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezi'nin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği kitap okuma yarışması sınavının 17'incisi gerçekleşti.

17. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Sınavı başladı

İSTANBUL - Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezi'nin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği kitap okuma yarışması sınavının 17'incisi gerçekleşti. Sınav hakkında bilgi veren Bilgi Evleri Sorumlusu Fatma Dal, kitap okuma yarışmasına geçen yıla göre katılımın fazla olduğunu söyledi.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen kitap okuma yarışmasının bu yıl 17'incisi düzenlendi. Haluk Ündeğer İlkokulu ve Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen sınava ilkokul öğrencilerinden yetişkinlere toplam 7 bin 168 kişi katıldı.

"Amacımız, çocuklarımızı ve gençlerimizi daha fazla kitapla buluşturmak"

Gençlere kitap okuma alışkanlığının kazandırılmak istendiğini söyleyen Bilgi Evleri Sorumlusu Fatma Dal, "Bu yıl sınavımıza başvuran sayısı oldukça fazla. 7 bin 168 yarışmacımız, bu yarışmaya başvuru yaptılar. Sabah erken saatte gelip, beklemeye başladılar. Çocuklar heyecanlı, bizde çok heyecanlıyız. Yarışmadaki amacımız, çocuklarımızı ve gençlerimizi daha fazla kitapla buluşturmak. Kitap okuma sevgisini arttırmak, kitaplarla olan yolculuğunu daha da büyütmek istiyoruz ulaşabildiğimiz herkese" dedi.

"Çalışmalarımız meyvelerini veriyor"

Bu çalışmanın meyvelerini verdiğini söyleyen Dal, "Geçen yıl yarışmamıza başvuran sayısı yaklaşık 5 bin 500 civarındaydı. Bu yıl ciddi bir katılım söz konusu, daha yüksek bir katılım söz konusu. Bu yıl 7 bin 168 başvuru yapıldı. Buradan da anlıyoruz ki çalışmalarımız meyvelerini veriyor. Bu sayede daha fazla insana ulaşıyoruz, daha fazla kitap okutuyoruz. İnsanlara daha fazla sayıda, kitapların dünyası ile tanıştırmış oluyoruz" şeklinde konuştu.

5 kitap üzerinden yapılan sınavda 4 ve 5. Sınıflar, 6, 7 ve 8. sınıflar, lise öğrencileri, dördüncü ve üniversite öğrencileri ve yetişkinler bulunuyor. Her grup için belirlenen 5 kitap üzerinden çoktan seçmeli test şeklinde yapılacak sınavda; katılımcılar 100 adet soru cevaplayacak. Sınav sonucunda katılımcılara kategorilerine göre toplam 164 bin TL para ödülü dağıtılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Bilgi Evleri Zeytinburnu Gençlik Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title