Haberler

Gençler Sabah Namazında Buluştu - Edirne/kırklareli/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Namaz kılan gençlerden detaylar Edirne Valisi Günay Özdemir'in konuşması Gençlere çorba ve simit ikramı Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muammer Aydın'ın konuşması Değirmenaltı Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Ümit Kürham'ın konuşması EDİRNE/KIRKLARELİ/TEKİRDAĞ (AA)...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Namaz kılan gençlerden detaylar

Edirne Valisi Günay Özdemir'in konuşması

Gençlere çorba ve simit ikramı

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muammer Aydın'ın konuşması

Değirmenaltı Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Ümit Kürham'ın konuşması EDİRNE/KIRKLARELİ/TEKİRDAĞ (AA) – Trakyalı gençler "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" organizasyonu çerçevesinde camilerde bir araya gelerek sabah namazı kıldı, dua etti.

Gençlerin milli birlik, beraberlik ve manevi duygularını canlı tutmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" organizasyonunda kapsamında, Edirneli gençler Selimiye, Kırklarelili gençler Hızırbey, Tekirdağlı gençler de Gazi Süleyman Paşa camilerinde toplandı. Gençler, cami cemaati ile saf tutarak namaz kıldı, dua etti.

Edirne'deki etkinliğe Edirne Valisi Günay Özdemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da katıldı.

Namazın ardından gençlere hitap eden Özdemir, gençlerin medeniyeti koruyarak, devam ettireceğini söyledi.

Gençlerin bilgi birikimi ve tecrübelerini iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Özdemir, şöyle devam etti:

"Onun içinde geçmişimizi iyi bileceğiz. Bu günümüzü iyi anlayacağız, kendimizi geleceğe iyi hazırlayacağız ve geleceğimizi de iyi yöneteceğiz, iyi planlayacağız. Eğer biz bunları yapabilirsek şu anda dünyanın ihtiyacı olan huzuru, mutluluğu ve barışı ancak bu şekilde getirebiliriz. Bu konuda hepimize çok büyük görevler düşüyor. Onun için sizlerden inanç ve değerlerinizi kaybetmemenizi istiyoruz. İnanç ve değerlerinizin etrafında sisteminizi ve düşüncenizi geliştirmeniz gerekiyor."

Kırklareli

"Gençler Sabah Namazına Buluşuyor" organizasyonunda, Kırklarelili gençler Hızırbey Camisi'nde buluştu. Gençler, cemaatle saf tutarak namaz kıldı ve dua etti.

Sabah namazının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce cemaate çorba ikram edildi.

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muammer Aydın, namazın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 81 ilde gençlerin sabah namazında buluştuğunu bildirdi.

Cami cemaatine gençlerin de katılımını sağlamak amacıyla bu tür etkinlikleri önemsediklerini ifade eden Aydın, "Amacımız gençlerin camiye gelerek toplu halde cemaatle namaz kılmalarını ve bu alışkanlığı kazanmalarını sağlamak. Milli manevi değerlere sahip gençlerin ülkesine ve bayrağına daha faydalı olacağı kanaatindeyiz" diye konuştu.

Tekirdağ

Tekirdağ'da da üniversite öğrencileri, Gazi Süleyman Paşa Camisi'nde sabah namazı kıldı.

Değirmenaltı Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Ümit Kürham, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ilde düzenlenen etkinlik kapsamında, Namık Kemal Üniversitesi öğrencileriyle sabah namazında bir araya geldiklerini aktardı.

Kürham, gençlerden ve cami cemaatinden olumlu tepkiler aldıklarını dile getirerek şunları kaydetti:

"Bu proje, ciddi anlamda yerini bulmuş bir proje oldu. Bu işler, gönül işleri olduğu için her cuma sabahı gençlerimize katkıda bulunmak adına sabah namazı alışkanlığı yerine getirebilmek adına gönüllü olarak bu işleri yapıyoruz. Gençlerimizin sabah namazında buluşması, gençlerimiz için olumlu sonuçlar ortaya çıkardı. Gençleri camilerde görünce cemaat de bu durumdan çok memnun oluyor."

Kaynak: AA / Güncel

Muammer Aydın Kırklareli Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title