Haberler

Gençler Bilgisayar Eğitmeni Eğitimi Alıyor

Gap Bölgesi'nde Bulunan İllerden Gelen Gençler Adıyaman'da Bilgisayar Eğitmeni Eğitimlerine Başladı.

GAP Bölgesi'nde bulunan illerden gelen gençler Adıyaman'da bilgisayar eğitmeni eğitimlerine başladı.

Habitat için Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Microsoft Türkiye'nin ortaklığında yürütülen 'Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor' programı kapsamında, gençlere bilgisayar eğitimleri verilmeye başlandı. Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi'nin öncülük ettiği projeyi Bilişim Saha Koordinatörü Serhat Özer yürütüyor. Altı gün sürecek olan eğitimlere Adıyaman, Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis illerinden 19 kişi katılıyor.

Bilişim Saha Koordinatörü Serhat Özer, eğitimlerde gençlere eğitmen eğitimin verileceğini ve eğitim alan gençlerin kendi bölgelerinde bilgisayar bilmeyen gençleri eğiteceklerini belirterek, "Ülkemizde bilgisayar okuryazarlığının artması ve bilişim teknolojilerinin sosyal imkanları kısıtlı gençler tarafından da kullanılabilmesi için başlatılan giderek büyüyor. Bu önemli kalkınma odaklı proje hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. 'Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor' projesinin 45 ildeki 250'yi aşkın genç gönüllü eğitmeni 12 bin 500'den fazla ihtiyaç sahibi genç, çocuk ve kadına bilgisayar okuryazarlığı eğitimleri ulaştırdı. 2008 yılında birçok bölgesel eğitmen eğitimleri gerçekleştirildi. Ankara, Eskişehir, İstanbul, Adana, İzmir, Samsun ve Rize'de gerçekleştirilen eğitimlere Güney Doğu Anadolu Bölgesi eğitmen eğitimimizle devam ediyoruz" dedi.

Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Sorumlusu Yeşim Çelik Süzer ise, projenin 3. yılına girildiğini kaydederek, "Adıyaman'da bu güne kadar 130 genç eğitimlerden yararlandı. Sosyal imkanları kısıtlı gençlerin bilişim ve teknolojiyle tanışmaları, bilgisayarı öğrenmeleri bizler için çok önemlidir. Gençlere imkan verilmesi halinde her türlü projeyi en iyi şekilde gerçekleştirebilirler. Bu önemli projeye aracılık yapmaktan dolayı çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

(AA-OÇ-Y) 05.05.2008 16:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title