Haberler

Genç Kızın Midesinden 800 Gram Saç Çıktı

Güncelleme:

Yemek yememe ve aşırı kilo kaybıyla hastaneye başvuran 22 yaşındaki S.Ç.'nin midesinden, 800 gram ağırlığında kıl yumağı çıktı.

Elazığ'da yemek yememe ve aşırı kilo kaybıyla hastaneye başvuran 22 yaşındaki S.Ç.'nin midesinden, 25 santim uzunluğunda, 12 santim eninde ve 800 gram ağırlığında kıl yumağı çıktı. S.Ç.'nin çocukluğundan beri saç kılı yolma ve yeme alışkanlığının olduğu belirtildi.

Elazığ'da yaşayan S.Ç., aşırı kilo kaybı ve yemek yiyemediği için başvurduğu hastanede yapılan muayenede midesini dolduran bir saç kılı yumağı olduğu belirlendi. S.Ç.'nin midesindeki saç yumağı yapılan ameliyatla alındı.

S.Ç.'yi muayene eden ve ameliyatını gerçekleştiren genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Yılmaz Polat, Karın ağrısı ve 3 ayda aşırı kilo kaybı şikayetiyle hastanemize başvuran hastamızın, fiziki muayenesinde karnında bir kitle tespit ettik. Ultrason, karın tomografisi ve en son olarak da endoskopi tetkikleri yaptık. Endoskopide hastanın midesini tamamen kapatan kıl yumağı gördük ve bu mideyi o kadar çok doldurmuştu ki, endoskopi cihazının girişine dahi izin vermeyecek nitelikteydi. Tedavi olarak endoskopik ve eritme yöntemleri var normalde. Ama bu kitle o kadar büyüktü ki; bu alternatif tedavi yöntemlerini uygulamak mümkün değildi ve mecburen hastamızı ameliyat etmek zorunda kaldık, dedi.

Ameliyat sırasında hastanın açılan midesinde gördükleri kitle karşısında şaşkına döndüklerini anlatan Op. Dr. Polat, Ameliyat esnasında hastanın midesini açtığımız zaman gerçekten midenin tamamını dolduran ve mide şeklini almış bir kitleyle karşılaştık. Hiç boşluk kalmamıştı, hatta on iki parmak bağırsağına kadar bu kitle uzanmıştı. Kitleyi çıkardığımızda yaklaşık 25 santim uzunluğunda ve 12 santim eninde, tamamen mide şeklini almış 800 gram ağırlığında kıl yumağı gördük. Ameliyatımız çok başarılı geçti ve hastamızın midesi dolu olduğu için yemek yiyememe şikayeti de ortadan kalktı, rahat bir şekilde yiyip içebildiğini gördük, diye konuştu.

ÇOCUKLUĞUNDAN BERİ SAÇLARINI YOLUP YEMİŞ

Bu tür olaylara pek sık rastlanmadığını ifade eden Polat, Bizim bu hastamızdaki vakamız, saç yolma (Trikotillomani) ve bunun sonrasında gelişen, saç yutma (Trikofaji) hastalığıydı. Hastamız kitleden kurtuldu, şu anda durumu gayet iyi. Fakat bu vakalar depresif bozukluklardan kaynaklandığı için hastamızın psikiyatri servisimizden destek almasını sağlayacağız. Çünkü hastamızın sorgusunda saç yolup, yeme alışkanlığını çocukluk yaşlarından bu yana sürdürdüğünü öğrendik. Zaten midenin tamamen saçla dolu olması da çocukluk yaşlarından beri yediği saçların midede birikmesiyle oluşmuş, dedi.

Op. Dr. Yılmaz Polat, ailelere çocuklarını daha küçük yaşlarda gözlemlemeleri gerektiği uyarısında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Polat Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title