Haberler

Gelibolu Mevlevihanesi'nde İftar

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde bulunan ve dünyanın en büyüğü olarak bilinen Mevlevihane'de iftar programı düzenlendi. Bahçesinde 2 bin 500 kişinin oruç açtığı Mevlevihane'de, mesneviler okunarak sema gösterisi gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tasavvuf Topluluğu ve Çanakkale Tasavvuf Vakfı'nca bu yıl 9'ncusu düzenlenen iftar programı, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. sponsorluğunda gerçekleştirildi. Mevlevihane bahçesindeki iftar yemeğine; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Bayramiç Belediye Başkanı AK Partili Sadettin Arslan, Evreşe Beldesi Belediye Başkanı AK Partili Ali Kamil Soyuak, AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Mahmut Çetin'in de aralarında yer aldığı 2 bin 500 kişi katıldı. Mevlevihane bahçesinde toplanan vatandaşlar için iftar saatine kadar ney dinletisi gerçekleştirildi. İftar ve ikramların ardından Mevlevihane içerisinde devam eden programda Mesnevi okumaları gerçekleştirildi.

Sponsor firma Geştaş Deniz Ulaşım A.Ş.'nin Genel Müdürü Volkan Uslu, "Böyle güzel bir mekanda, böyle manevi duygulara vesile olmak bizleri sevindirdi" diye konuştu. Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ da yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

"Sema, insanın dış çevrelerden, dünyadan ve etrafından soyutlanıp sadece Allah ile aracısız baş başa kaldığı bir araçtır. Örneğin, oruç da bu konuda aracısızdır. Herkes Allah'ı zikredebilir. Sema ederken zikrullah noktasında bir kimse sadece kendisini yaratan, kendisine büyük nimetler veren Allah'la baş başadır. Mana olarak namaz kılan bir kimsenin kötülüklerden uzak durması gerekir. Gerçekten bizde öyle oruç tutarsak, oruç, güneşin dünyayı aydınlattığı gibi bizi de aydınlatması gerekir."

Program sema gösterisiyle sona erdi. - Geliboluçanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bekir Sıtkı Dağ Mehmet Daniş Gelibolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title