Haberler

Gelibolu'da tarlaları yanan köylüler, oluşan manzara sonrasında büyük üzüntü yaşadı

Güncelleme:

Çanakkale Gelibolu'da dün akşam saatlerinde çıkan yangın yaklaşık 19 saatte kontrol altına alınırken bu yıl rekor verim bekledikleri tarlaları kül olan köylülerin yaşadığı büyük üzüntü objektiflere yansıdı.

Gelibolu'nun Ilgardere mevkisindeki ormanlık alanda, dün saat 14.50'de çıkan yangın, orman, itfaiye ve belediye ekiplerinin müdahalesi sonucu bugün saat 10.00 sıralarında kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle Eceabat'ın Kumköy ve Yalova köylerinde yaşayanlar, endişeye düştü. Alevlerin sardığı ormanlık alanların yanı sıra köylülerin ekili ve hasat yapılacak tarlaları da zarar gördü. Dumanların etkisini yitirdiği bölgede yanan ağaçlar ve buğday tarlalarında günün ağarmasıyla yangının verdiği zarar, ortaya çıktı.

"REKOR VERİM BEKLİYORDUK, EMEKLERİMİZE YAZIK OLDU"

Kumköy'de, yangında buğday tarlasının yandığını gözyaşı dökerek anlatan Fatma Gülen, "Yangın buğday tarlamızı yaktı, çok üzgünüm. Çok kötü oldu. Yapacak bir şey yok. Yanan tarlamızın sigortası da yoktu. Allah'a şükür canımıza bir şey olmadı. Buğday tarlamızdan rekor verim bekliyorduk. Emeklerimize yazık oldu" dedi.

Gelibolu'da tarlaları yanan köylülerin üzüntüsü

"BÖYLE DAĞINIK YANGIN HİÇ GÖRMEDİK"

Kumköy'de yaşayan Osman Taş (78) da önceki yıllarda köylerinde büyük orman yangınları çıktığını ancak bu kadar zarar vermediğini belirterek, "Geçmiş yıllarda yangın gördük ama bunun gibi zarar vereni görmedik. Ekili buğdayımız hiç kalmadı, hepsi yandı. Böyle dağınık yangın hiç görmedik" diye konuştu.

Gelibolu'da tarlaları yanan köylülerin üzüntüsü

Gelibolu'da tarlaları yanan köylülerin üzüntüsü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Gelibolu Haberler

500

Yorumlar (58)

Avukat:

Köylüler bu yangin siizin yüzünüzden olmuyormu dikatsizler daha neye uzuluyorsunuz koskoca ormanlar gitti sizin iki budayiniz gitse ne olur.

10
38
yanıtYanıtla
Adalet:

Bilmeden konusma

yanıt3
yanıt0
tades:

köylüler yüzünden çıktığını nereden biliyorsunuz daha biçim bitmemiş anız yakılırmı ekinler dururken kaldıki artık anız yakan pek yok sizin gibi şehirlilerin piknik merakı ve dikkatsizliği sonucu çıkıyor yangınlar köylü bindiği dalı kesmez

yanıt6
yanıt1
sfdfsa:

o ormanları yakanlar bu dünyada yatacak yeriniz yok.

44
0
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Bu nedir arkadas?! Sakaryada yangin, artvinde yangin, canakkalede yangin. Olmaz olsun. Sankim bilincli yapiliyor. Bukadar tesaduf olmaz!

41
2
yanıtYanıtla
hasat:

Allah yardımcıları olsun, üzüldüm

32
0
yanıtYanıtla
çiftçi:

önce sigorta yapıyorsun sonra yakıyorsun. Devlet zararı karşılıyor. İnşallah sonuç bu değildir yoksa Allah çoluğundan çocuğundan çıkarırı bu afeti

19
13
yanıtYanıtla
chmat:

veya birileri otel dikecek onun icin yanmistir

yanıt9
yanıt4
EMDKLI HAKIM:

Adam diyo ki tapulu tarlam sigortam yoktu diyo bide orda biri demiş otel adamin kendi hususi alanı isterse villa diker haberi okumadan ziplaman

yanıt2
yanıt1
VAHDETTIN:

Siz öyle mi yapıyorsunuz

yanıt0
yanıt0
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title