Haberler

Gazilerden CHP'ye Siyah Çelenk

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Vakıf Genel Başkanı Lokman Aylar'ın basın açıklama yapması Türkiye Gaziler Vakfı heyetinin CHP genel merkezi önüne gelmesi Basın açıklaması yapması ve siyah çelenk bırakmaları Gazilerden CHP'ye siyah çelenk Türkiye Gaziler Vakfı, "Cizre Raporu"nu protesto etmek için CHP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı Türkiye Gaziler Vakfı, CHP'nin hazırladığı "Cizre Raporu"nu protesto ederek parti genel merkezi önüne siyah çelenk bıraktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Vakıf Genel Başkanı Lokman Aylar'ın basın açıklama yapması

Türkiye Gaziler Vakfı heyetinin CHP genel merkezi önüne gelmesi

Basın açıklaması yapması ve siyah çelenk bırakmaları Gazilerden CHP'ye siyah çelenk

Türkiye Gaziler Vakfı, "Cizre Raporu"nu protesto etmek için CHP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı

Türkiye Gaziler Vakfı, CHP'nin hazırladığı "Cizre Raporu"nu protesto ederek parti genel merkezi önüne siyah çelenk bıraktı.

Gazilerle parti binası önüne gelen Vakıf Genel Başkanı Lokman Aylar, burada basın açıklaması yaptı.

Kutsal vatan için canlarını, uzuvlarını feda ettiklerini belirten Aylar, CHP'nin raporunun kendilerini üzdüğünü söyledi.

Söz konusu raporun, HDP'nin, terör örgütünün ağzıyla yazıldığını savunan Aylar, raporda, GATA'da yatan gazilerin, şehit ailelerinin görüşlerinin bulunmamasını eleştirdi.

Terörle mücadelede görev yapan güvenlik güçlerinin, sivil halka zarar verilmesini önlemek için şehit ya da gazi olduğunu vurgulayan Aylar, raporu kınadıklarını, lanetlediklerini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "partinin içindeki vatan hainlerini temizleyin, ihraç edin" çağrısında bulunan Aylar, CHP seçmeninden de Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin mirasına sahip çıkmalarını istedi.

Şehit ve gazi ailelerinin dinlenilerek yeniden bir rapor hazırlanması ve mevcut raporun geri çekilmesi talebinde bulunan Aylar, "Cizre raporunu hazırlayanlarla ilgili savcıları göreve davet ediyoruz. Savcılar işlem yapmazsa, hakkımızı helal etmeyeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından gaziler, CHP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atan gaziler, daha sonra partiden ayrıldı.

Cizre raporu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok başkanlığında İstanbul Milletvekilleri İlhan Cihaner, Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan'ın yer aldığı heyet, Cizre'de yaptıkları incelemelere ilişkin 2 Mayısta bir rapor açıklamıştı.

Raporda, özetle, Cudi, Sur, Nur ve Yafes mahallelerinde sivil vatandaşların yaşam alanlarının ağır silahlar, tanklar ve uçaksavarlar ile orantısız güç kullanılarak yerle bir edildiği savunulmuş, terörle mücadele gerekçesiyle insan hakları ihlallerinde bulunan, hukuk dışına çıkan güvenlik görevlileri varsa, bu konuda gerekli idari ve hukuki soruşturmaların açılması önerisinde bulunulmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Cizre Politika Güncel Haberler

title