Haberler

Gaziler Günü Dolayısıyla Ulus'taki Atatürk Heykeli Önünde Tören Düzenlendi

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Ulus'taki Atatürk heykeli önünde tören düzenlendi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Ulus'taki Atatürk heykeli önünde tören düzenlendi. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, törenin ardından gazileri makamında kabul etti.

Ulus Atatürk Anıtı önünde yapılan törene Ankara Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan ile 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanlığı adına Tuğgeneral Rıza Çağtay Erdoğan, gaziler, Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile tüm kuvvet komutanlıklarını temsilen askerler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Tandoğan konuşma yaptı. 19 Eylül'ün vatanın bekası uğruna savaşan, fedakar ve kahraman gazilerin şeref ve kahramanlık günü olduğunu belirten Tandoğan, şunları kaydetti:

"Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, bölünmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir. İnanıyoruz ki, kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır.

Asil Türk milletinin bağrından çıkan ve tarihi şan dolu Türk ordusu dün olduğu gibi yarın da vatanımızın, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi ve dayanağıdır. Varlığımızı ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz, İnönü, Sakarya ve Başkomutanlık meydan muharebelerini, bu muharebelerin kahramanlarını ve akıtılan kanları yok sayan ve küçümseyenleri şiddetle kınıyoruz. Ayrıca, Türk askerini yıpratıcı ve itibarını zedeleyici faaliyetlerin başta terör örgütleri olmak üzere tüm düşmanlarımızı sevindireceği şüphesizdir. Ordumuza, şanlı zaferlerine ve gururumuz Mehmetçiğe her zaman sahip çıkmalıyız. Türk tarihinde görülmüştür ki, ordu yoksa devlet de yoktur"

Törenin ardından gaziler, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'ı makamında ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kılıçlar Eylül Ulus Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title