Haberler

Gaziantep'te 1. Uluslararası Kitap Festivali Başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Kitap Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Kitap Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.

Gaziantep Lisesi önünden başlayan kortej yürüyüşüne Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer ile Derya Bakbak, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, Yazar Ahmet Ümit, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, yerli ve yabancı şairler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 'İnsan Okur' sloganı ile gerçekleştirilen festival kapsamında kalabalık, Yeşilsu Meydanı'na kadar bando takımı eşliğinde yürüdü. Yürüyüş esnasında pencerelerinden vatandaşlar ve inşaat ustaları kalabalığı selamladı. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Bisiklet Topluluğu'nun da balonlu bisikletler ile katıldığı yürüyüşün sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sundu.

Programın açılış konuşmasını yapan Gaziantepli Yazar Ahmet Ümit, "Gaziantep dünyada kendi özelliği olan şehirlerden bir tanesidir. Gaziantep 200 bin yıllık olağanüstü bir tarihe sahip. Dünya medeniyetini belirleyen Hititler, Romalılar, Selçuklular, Osmanlılar, bu topraklarda yaşadı. Hala onların eserleri bu topraklarda dimdik duruyor. Ülkemizin en önemli sanayi kentlerinden birisi haline geldik. Gaziantep, Türkiye'nin 6'ıncı büyük şehridir. Gaziantep'te bir dizi festival ve etkinlikler yapacağız. Gaziantep'i bir marka şehir ve dünya kültür başkenti yapacağız. Bunun ilk adımlarından bir tanesi başarı ile empati kurmak, şehrimizin, kendimizin, ülkemizin, dünyanın farkına varmak için okuma kültürünü geliştirmektir. İşte bu anlayışla 1. Uluslararası Kitap Festivali'ni açmış bulunuyoruz" dedi.

Ümit'in ardından kürsüye çıkan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Huzur, barış, aşk, muhabbet, sevgi, sevda kitapların sayfasındadır. Aslında bütün hemşehrilerimizin bir ortak duygusu var; bu toprakların sözleşmesinin temelinde sevgi, muhabbet, kardeşlik, medeniyet, kimlik, kültür, kucaklama var. İşte bu topraklar bu güçle medeniyet yolculuğuna giderken, ticaretimizi mutlaka sanatla ve kültürle, sanayimizi kitap ve kültürle taçlandırmak istiyoruz. O ise okuma ile başlar. Bütün şehrimize ve sevgili çocuklarımıza, okuma duygusunu sevdirmek istiyoruz. Okumanın güzelliğini, faziletini, erdemli insan yetiştirmek için daha fazla okumamız ve bilgili olmamız gerekir. Bu festivale festival deyip geçmeyin. Yarınlarımız, çocuklarımız, geleceğimiz için kitap festivalini mutlaka büyük bir uluslararası kitap fuarına dönüştürmemiz lazım" diye konuştu.

Okumak duygusunun dünyanın en keyifli duygusu olduğunu belirten Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, "Yazının icadından beri insanlığın doyamadığı tek şey sanırım okumaktır. Okumak, hayatın en anlamlı, keyifli bir uğraşı olsa gerek. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi okuyarak öğreniyor ve geliştirerek ilerliyoruz. Kitaplar, dünyamızı aydınlatarak benliğimizi olgunlaştırıyor. Yarınları daha yaşanabilir bir hale getiriyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ve davetliler Yeşilsu Meydanı'nda açılan kitap fuarını gezdi. Başkan Şahin, küçük çocuklarla kitap okuyarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Fuar Yazar Ahmet Telli'nin konferansı ile devam etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Derya Bakbak Fatma Şahin Nejat Koçer Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title