Haberler

Gazeteci-yazar Özdemir'in Rumence Kitabı, Romanya'da Tanıtıldı

Gazeteci-yazar Halil İbrahim Özdemir'in "Türk Lirik Şiir Antolojisi" isimli Rumence kitabının tanıtımı, Romanya'da yapıldı.

Gazeteci-yazar Halil İbrahim Özdemir'in "Türk Lirik Şiir Antolojisi" isimli Rumence kitabının tanıtımı, Romanya'da yapıldı.

Romanya'nın Köstence kentindeki Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen tanıtım toplantısına çok sayıda Türk ve Rumen yazar katıldı. Romanya'da yaşayan ve kitabı Romenceye çeviren Güner Akmolla, tanıtım toplantısında, gazeteci-yazar Halil İbrahim Özdemir'e ve kitabın basımına katkı sağlayan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır'a teşekkür etti.

Toplantıda, Erzincan fotoğrafları konuklara gösterildi ve sunum yapıldı. Toplantı, kitaptan Türkçe ve Rumence şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

Rumence "Antologıe de Poezıe Turc-" adlı kitapta, Türk şiiri ve şiir akımları ile şairler ve şiirlerinden örnekler yer alıyor.

Doğu Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Halil İbrahim Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kitabın, ikinci Rumence kitabı olduğunu söyledi.

"Sislerin Ardından" isimli kitabının Rusça tercümesinin de tamamlandığını belirten Özdemir, önümüzdeki aylarda bu kitabının yayınlanacağını ifade etti. - ERZİNCAN

Kaynak: AA / Yerel

Halil İbrahim Özdemir Yunus Emre Erzincan Romanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title