Haberler

GAÜN'De Dev Kariyer Zirvesi Başladı

Gaziantep Üniversitesi Yönetim ve Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen Kariyer Günleri (GAÜN) Mâvera Kongre ve Sanat Merkezinde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

GAÜN Öğr. Gör. Zaim Başaslan'ın yaptığı ve iki gün sürecek olan kariyer günlerinin açılışında geçmiş dönemlerde başkanlık eden Kurucu Bakan Ayşe Tuncer, Çağla Yetişkin, Muhammed Şerif Ökmen, Ercan Oğuz ile Yönetim ve Kariyer Topluluğu Başkanı Rezzan Kurt'a Topluluk Akademik Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Tan tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin mini müzik dinletisiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Ali Gür yaptı.

GAÜN ÖĞRENCİLERİ İŞ BULMA KONUSUNDA ŞANSLI

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür etkinliğe katılan öğrencilere seslenerek şunları söyledi: "Büyük bir üniversitenin öğrencilerisiniz ve aynı zamanda bölgesine ışık tutan uluslararası başarıları olan bir üniversitedesiniz. Birçok şehir üniversitesinde öğrencilerimiz iş bulma konusunda zorluk çekiyor ama Gaziantep'in sanayisi ve ekonomisi güçlü olduğu için hangi okuldan ve programdan mezun olursanız olun mutlaka karşılığı bu şehirde var. Bundan dolayı Gaziantep Üniversitesi'nin öğrencileri iş bulma konusunda çok şanslı. Yeter ki doğru adreste buluşun" dedi.

BAŞARININ YOLU BAŞARISIZLIKTAN DERS ÇIKARTMAKLA GEÇER

Kariyer zirvesi başta olmak üzere birçok kültürel, sanatsal aktivite ve faaliyetlerin eğitimin büyük bir parçası olduğunu dile getiren Prof. Dr. Gür konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eğitim dediğimiz şeyle siz eğitilirken aynı zamanda birilerinde eğitiyorsunuz. Farkında olmadan hocalarınızı da eğitiyorsunuz. Eğitim böyle dinamik bir şey. Başarının sırrı başarısızlıktan ders çıkararak pes etmeden yeni denemeler yapmaktır. Hayatınızda başarısızlıklarda olacak bu sizleri olgunlaştırılacak. Kariyer zirvelerini gelenekselleştirirseniz tarihe iz bırakmış olursunuz. Toplum ile bütünleşmenin yolu sivil toplum kuruluşları ve öğrenci kulüplerinde yer almanız çok önemli. Kulüplerde yapacağınız başarılı çalışmalar, toplumla hemhal oluşumunuz aynı zamanda da derslerinizdeki büyük başarılarınız bizleri mutlu ediyor. Sıkıntılar veya baskılı süreçler sizi alıkoymasın, tam tersine geliştirsin. Bir kuşun uçabilmesi için en azından kanataları açılıncaya kadar yüksek bir uçurumdan bırakılması gerekiyor ki o can haliyle yeniden kanat çırpıp yükseklere tırmanabilsin. Yeter ki özgüvenimizle uçurumun tekrar tepesine çıkmayı bilelim" diyerek, yönetim ve kariyer topluluğunu başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Programın açılışında söz alan geçmiş dönem başkanları başarı hikâyelerinden kesitler sunarak, başarı için yılmadan çalışmanın önemine değinildi. Yönetim ve Kariyer Topluluğu Kurucu Başkanı Ayşe Tuncer, topluluğun kuruluşunda zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek, yılmadıklarını ve kuruluştan sonraki her dönemde topluluğun başarılara imza attığını ifade etti.

Çağlar Yetişkin, "Üniversitenin kapısından girip sadece müfredatta yer alan dersler ile yetinilirse mutlaka bir iş bulunabileceğini ancak, bu iş sizi tatmin eder mi, buna garanti veremeyiz. Derslerin yanı sıra seminerler, projeler, kurslar ile kendinizi geliştirip donanımınızı arttırırsanız emin olun çok daha iyi şartlarda ve sizleri tatmin edecek bir kariyer sahibi olma şansınız olacak" diye konuştu.

Muhammed Şerif Ökmen, Üniversite hayatının iki dönüm noktası olduğunu; bunların ilkinin Yönetim ve Kariyer Topluğu kurucu üyesi olarak başlayıp liderliği ile üniversite hayatını bitirmiş olmak ve diğerinin de Erasmus Programı ile Polonya da değişim programına katılmak olduğunu ifade etti.

"Gelecek seninle gelecek" diyen, Ercan Oğuz, "Yönetim ve kariyer topluluğun ilk toplantısına katıldığında çok etkilendim ve bu topluluğa başkan olacağım dedim ve üç yıl boyunca başkanlık yaptım. Muhteşem etkinlikler yaptık, kardeşliği, dostluğu, birlikte hareket etmeyi öğrendik. Halen arkadaşlarımla görüşüyorum ve bu toplulukta bulunmaktan büyük onur duydum" dedi.

Yönetim ve Kariyer Topluluğu Başkanı Rezzan Kurt, topluluğunun Gaziantep Üniversitesinde en fazla üyesi olan, büyük çalışmalara imza atan ve kariyer koçluğu noktasında hareket etmiş, farkındalık yaratmış bir topluluk olduğunu belirtti. Rezzan Kurt, iki gün boyunca gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında bin 600 dolayında kayıt aldıklarını belirterek, öğrencilere çalışımlarıyla ışık tutmaya çalıştıklarını, bu güne kadar 35 kişiyi işe yerleştirdiklerini ve birçok öğrenciye staj imkânı sunduklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının sonrasında Yönetim ve Kariyer Topluluğu Başkanı Rezzan Kurt'un moderatörlüğünde gerçekleştirilen ilk oturum Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi'nin konuşmasıyla başladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Muhammed Şerif Ayşe Tuncer Ercan Oğuz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title