Haberler

Suudi veliaht prensi oyun dünyasına giriş yaptı! 216 milyon dolara dev şirketi satın aldı

Güncelleme:

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman, 216,7 milyon dolara Kore Menkul Kıymetler Borsası'nda listelenen Japonya merkezli video oyun şirketi SNK'nın yüzde 96,18'ini satın aldığını duyurdu.

Metal Slug ve Fatal Fury gibi kült oyunların geliştiriciliğini üstlenen Japon şirketin neredeyse tamamını satıldı. Borsada listelenen şirketi Muhammed bin Selman Vakfı'na (MiSK) ait olan Electronic Gaming Development Company tarafından 216 milyon 737 bin dolara satın alındı.

216 MİLYON DOLARA SNK'YI SATIN ALDI

MiSK Vakfı'nın 216 milyon dolarlık satın alım sonrası yaptığı basın açıklamasında, "Yatırım kararı, elektronik oyun endüstrisi ile beklenen büyüme doğrultusunda, gelecekte gerçek gelişme potansiyeline sahip oyun sektöründe birçok yenilikçi fikri mülkiyete sahip olan SNK'nın güçlü yeteneklerini de artıracaktır." sözlerine yer verdi.

VELİAHT PRENS OYUNLARA İLGİ DUYUYOR

Suudi Arabistan oyun endüstrisine karşı olan ilgisinden dolayı büyük yatırımlar yaptı. Geçtiğimiz aylarda dünya çapında Counter Strike Global Offensive oyununda turnuvalar düzenleyen espor şirketi Savy Gaming Group'u . Ayrıca Capcom gibi önemli şirketlerden de yüzde 5'lik bir hisseyi 1 milyon dolara satın aldı.

Suudi veliaht prensi oyun dünyasına giriş yaptı! 216 milyon dolara dev şirketi satın aldı

Yakupcan Aydemir
Haberler.com - Gamegar

Muhammed Bin Selman Haberler

500

Yorumlar (1)

Hayri :

yiyiyn ağalar yiyin yiyin paşalar yiyin toplu iğne uretemezssiniz ulkenin kaynaklarını parçalayın zaten bir işe yaramazssınız siz de haklısınız ne yapacaksınız astığınız astık kestiğiniz kestik planlı cinayet işlediniz yine ses çıkmadı bu yuksek medeniyet ! ulkelerinden

7
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title