Haberler

    PlayStation 5'in stok sevkiyatı yüzde 400 yükseldi

    Güncelleme:

    Sony'nin PlayStation 5 stok sevkiyatı ABD'de son bir yılda yüzde 400 oranında arttı.

    MST Financial'dan kıdemli analist David Gibson, Twitter üzerinden paylaştığı bir grafikle Sony'nin son bir yılda ABD'deki PlayStation 5 sevkiyatını yüzde 400 oranında yükselttiğini belirtti.

    Gibson'ın paylaştığı grafik Sony Interactive Entertainment'ın (SIE) 2022'ye ait ABD'deki sevkiyatını gösteriyor. Bu yılın başından beri dalgalı seyirde olan verilerin haziran ayından itibaren sürekli yükseliş göstererek geçtiğimiz eylül ayında en yüksek seviyeye ulaştığı gözüküyor.

    David Gibson paylaştığı grafikte geçen yılın aynı dönemine kıyasla ABD'deki SIE sevkiyatının %400 oranında arttığını belirterek şunları yazdı:

    "Son birkaç aydır PS5 tedariğinde iyileşmeler olduğu yönünde birçok haber vardı ancak bugüne kadar bir veri yoktu. ABD'deki ithalat verisi Sony Interactive (PlayStation) sevkiyatının eylülde geçen yılın aynı dönemine göre %400 arttığını doğruluyor. Evet, doğru okudunuz. Bu sevkiyatın bir kısmı GoW Ragnarok'un çıkışı için envanterde bekleyecek."

    Gibson'ın da belirttiği üzere Sony'nin bu sevkiyatın bir kısmını God of War Ragnarök'un çıkış dönemi için bekletme ihtimali oldukça yüksek. Merakla beklenen bu oyun ile PS5 satışlarını arttırmak için Sony envanterinde büyük miktarda stok bulundurmak isteyecektir.

    God of War Ragnarok'un Geliştirme Süreci Tamamlandı

    Yeni nesil konsollar 2020'de piyasaya sürüldükten bu yana stok sıkıntısı yaşanan ürünlerin başında geliyor. Microsoft'un Xbox Series X ve Series S stokları uzun zamandır iyileşme gösterse de, Sony'nin konsolu PlayStation 5 için benzer bir gelişme söz konusu olmamıştı.

    Öte yandan, Sony'nin stok artışı için ilk etapta en büyük pazar olan ABD'ye yönelmesi şaşırtıcı değil. Bununla birlikte ABD'de son birkaç aydır PS5 stoklarında yaşanan artışının önümüzdeki dönemde diğer pazarlarda da yaşanması oldukça muhtemel.

    Kaynak: SaveButonu / Gamegar

    Twitter Sony Haberler

    Bakmadan Geçme

    Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title