Haberler

Twitch'in kaynak kodları, kullanıcı bilgileri ve daha fazlası hackerlar tarafından sızdırıldı

Güncelleme:

Dünyanın en büyük çevrimiçi yayın platformlarından Twitch'e ait kaynak kodları, yayıncı gelirleri ve daha fazlası sızdırıldı. Çalınan bilgilerin herkese açık paylaşıldığı iddia edilmesi üzerine Twitch parolanızı hemen değiştirmeniz önerilir.

Anonim bir bilgisayar korsanı, Twitch'ten kaynak kodu, içerik üretici ödeme raporları ve en önemlisi şifreler gibi hesap bilgileri de dahil olmak üzere 125 GB değerinde veri sızdırdığını iddia ediyor. Twitch hesabı olan herkes şu anda şifresini değiştirmeli ve herhangi biri hesabına erişmeden iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirilmelidir.

TWITCH YAYINCILARININ KAZANDIKLARI ÜCRETLER AÇIKLANDI

Twitch, yayıncılara aylık ödemeler de dahil olmak üzere çok sayıda bilgiyi açığa çıkaran büyük bir veri ihlali yaşadı. Bağışlar, sponsorlar, mağazacılık ve diğer gelir kaynakları bu rakamlara dahil değildir. İçlerinde Türk yayıncılar da olmak üzere birçok yayıncının Ağustos 2019'dan 2021 Eylül tarihine kadar olan üç yıllık kazançları var 2021 Eylül tarihinin aylık kazançları da paylaşıldı.

Aylık gelirler söz konusu olduğunda, xQc, Eylül 2021 tarihi için 752.467 $ ile en üst sırada yer alıyor. Türk asıllı yayıncı Hasanabi ise 210,496 $ ile listede bulunuyor. Üç yıllık kazançlarda ise en çok kazanan yayıncı 9,6 milyon dolar ile en üst sırada yer alıyor hemen arkasında Eylül ayının lideri xQc 8,4 milyon dolar ile takip ediyor.

Twitch'in kaynak kodları, kullanıcı bilgileri ve daha fazlası hackerlar tarafından sızdırıldı

HACKLENME TÜRK YAYINCILARI DA ETKİLEDİ

Çalınan Twitch verilerinden Türk yayıncılar da etkilendi. Elrean, wtcN, Pqueen ve Kendine Müzisyen gibi birçok Türk yayıncıların kazançları da ortaya çıktı.

Twitch'in hacklendiğini ilk duyuranlardan biri olan Sinoc Twitter'da şu sözlere yer verdi:

"Twitch.tv sızdırıldı. Tüm web sitesi; Kaynak kodlarıyla birlikte web versiyonu ve birçok konsol/mobil versiyonundaki yorumlar, Steam'e rakip olacak bir oyun platformu, ödemeler, şifrelenmiş parolalar ve benzeri şeyler… Şifrenizi değiştirmek isteyebilirsiniz."

Twitch'in kaynak kodları, kullanıcı bilgileri ve daha fazlası hackerlar tarafından sızdırıldı


Discord sunucumuza katılmak için tıklayınız

Anonim kaynak Twitch'in sorunun farkında olduğunu doğrulasa da, Twitch henüz büyük ihlali kamuoyuna açıklamadı.

Twitch son zamanlarda tartışmalara neden olurken, birçok içerik üretici hizmetin onları birçok şeyden korumak için yeterli çabayı sağlamadığını söylüyor. Şimdi, bilinmeyen bir bilgisayar korsanı tarafından çevrimiçi olarak erişilen ve sızdırılan özel bilgilerle, bu twitch'in kullanıcı tabanını daha iyi koruması için yapılan çağrılara eklenecektir.

Yakupcan Aydemir
Haberler.com - Gamegar

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title