Haberler

Discord ekran kartınızı sınırlıyor olabilir! NVIDIA'dan soruna çözüm geldi

Güncelleme:

Popüler sohbet uygulaması Discord'un çalıştığı zaman video belleğindeki saat hızlarının sınırlandığı bildirilmesiyle NVIDIA, yeni bir güncelleme yayınlayarak bu durumu düzeltmenin yolunu gösterdi.

Discord'un arka planda açıkken bazı ekran kartlarının performansını sınırladığına dair yapılan açıklamada NVIDIA, bu sorun için bir çözümün olduğunu söyledi. Şirketten gelen bir tweet'e göre, Windows'a giriş yaptığınızda yama otomatik olarak indirilecek, böylece bir ekran kartı sürücüsünü veya başka bir yazılım güncellemesini manuel olarak indirme zahmetine girmenize gerek kalmayacak.

DISCORD, EKRAN KARTINIZI SINIRLIYOR OLABİLİR

NVIDIA GeForce kullanıcıları artık Discord için bir uygulama profili güncellemesi indirerek, Discord'un arka planda çalışırken bazı NVIDIA ekran kartlarının bellek saatlerini tam hıza ulaşmamasına neden olan yakın tarihli bir sorunu çözebilir. Güncelleme, Windows'ta bir sonraki oturum açışınızda bilgisayarınıza otomatik olarak indirilir.

Discord sunucumuza katılmak için buraya tıklayınız

NVIDIA RTX 3080 ve RTX 3060 Ti gibi ekran kartlara sahip sistemleri etkileyen sorun, görünüşe göre yakın tarihli bir Discord güncellemesinden kaynaklanıyordu. Ekran kartlarının maksimum bellek saatlerine ulaşmasını engelledi ve yaklaşık 200 Mhz eksikti. Bu, oyun oynarken hafif bir performans eksilmesi ile geldi, bu da Discord'un oyun oynarken arkadaşınızla konuşmanıza yardımcı olmak için yapıldığı göz önüne alındığında ideal olan değildir.

Discord ekran kartınızı sınırlıyor olabilir! NVIDIA'dan soruna çözüm geldi

NVIDIA'ya göre düzeltme Windows, Discord veya sürücü güncellemesi değil, bir NVIDIA uygulama profili güncellemesi olarak geliyor. Şimdiye kadar, manuel olarak uygulamak mümkündü, ancak işlem tam olarak basit değildir ve bir profil yöneticisi indirmeyi ve ardından profilleri dışa aktarmayı, düzenlemeyi ve yeniden içe aktarmayı içeriyordu.

Discord ekran kartınızı sınırlıyor olabilir! NVIDIA'dan soruna çözüm geldi

Yakupcan Aydemir
Haberler.com - Gamegar

Gamegar Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title