Haberler

Galatasaray Rekoru Kırdı

Güncelleme:

Arena'daki Dev Mücadelede Galatasaray'dan Bir İlk

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçta sarı-kırmızılı taraftarlar rekor denemesi yaptı.

Bir spor stadyumunda tezahürat ile ulaşılan en yüksek ses rekoru artık Galatasaray'ın. Galatasaray taraftarı, tezahüratla 131.76 desibele ulaşarak yeni rekorun sahibi oldu.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta "Bir spor stadyumunda tezahürat ile ulaşılan en yüksek ses rekoru" için ölçüm yapıldı. Maçın oynandığı sırada Galatasaray Kulübü konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı ve rekorun kırıldığı duyuruldu.

Guinness World Records'un resmi kayıtlarına göre, "Bir spor stadyumunda tezahürat ile ulaşılan en yüksek ses rekoru"nun 1 Ekim 2000 tarihinde ABD'nin Colarado eyaletindeki Denver Mile High Stadyumu'nda gerçekleştiği, Denver Broncos ile New England Patroits arasında yapılan ulusal futbol ligi maçında 128.7 desibele ulaşılmıştı.

2. YARI BAŞLARKEN DUYURULDU

Rekor duyurusu ikinci yarının başlangıcında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'dan tüm dünyaya duyruldu..

TARAFTARDAN BÜYÜK İLGİ

Sarı-kırmızılı taraftarlar, metro ve otobüslerle Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'ya akın ederken, stat çevresinde adeta izdiham yaşandı. Bileti olmayan taraftarlar ise stat çevresine dahi alınmadı. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaklaşık 5 bin kişilik güvenlik ordusu görev yaptı.

KARABORSACILAR DEVREDE

Bundan önceki maçlarda tam olarak hiç dolmayan Türk Telekom Arena'da, derbi maçla birlikte karaborsacılar da devreye girdi. Maç öncesinde biletler karaborsaya düşerken, 60 lira olan

kale arkası biletlerin 250 liradan satıldı.

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Galatasaray Kulübü, Çanakkale Zaferi'nin 96. yıldönümünü unutmadı. Tribünlerde, "1481 Mekteb-i Sultani gururumuzdur", "1915'te mezunlar vermedik, şehitler verdik", "18 Mart... Unutmadık, Unutmayacağız,

Unutturmayacağız" yazılı pankartlar açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

title