Haberler

Gaffar Okkan Hendek İlçesi'ndeki Mezarı Başında Anıldı

Diyarbakır'da 12 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda 5 polis memuru korumasıyla birlikte şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, memleketi Sakarya'nın Hendek İlçesi'ndeki mezarı başında anıldı.

Diyarbakır'da 12 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda 5 polis memuru korumasıyla birlikte şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, memleketi Sakarya'nın Hendek İlçesi'ndeki mezarı başında anıldı.

Hendek Şehir Mezarlığı'ndaki törenden önce şehidin eşi Zerrin, kızı Sezin ve oğlu Fikri Can Okkan ile ablası Sebahat Aslan ve kız kardeşi Gülsüm Özger taziyeleri kabul etti. Şehidin eşi Zerrin Okkan her yıl olduğu gibi bu yıl da erkenden Ali Gaffar Okkan'ın mezarına gelerek karanfil bıraktı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Okkan'ın özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Ali Gaffar Okkan'ın adını yaşatmak için Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan adı verilen çocuklara burs vereceklerini söyledi.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek İlçesinde Ali Gaffar Okkan'ın adını yaşatmak için Hendek Gençlik Derneği kuracaklarını belirterek, "Onun sayesinde bir kardeşlik hikayesi oluştu. Şu anda Diyarbakır'da Ali Gaffar adında yüzlerce çocuğumuz var. Bu çocuklarımız büyüyor, bizler de Gaffar Okkan'ın anısına onların iyi eğitim almasını sağlayacağız. Bu çocuklara burs vereceğiz" dedi.

Törene katılan dönemin Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Okkan'ın hem insanlık, hem de polis olarak büyük bir örnek olduğunu belirterek, "Aynı dönemde Diyarbakır'da görev yaptık. Diyarbakır halkı Gaffar Okkan ile bütünleşti. Gaffar da Diyarbakırlı kardeşleriyle bütünleşti. Diyarbakır halkı Gaffar'ı unutamaz ve her zaman rahmetle anar" dedi.

Anma etkinlikleri kapsamında gün içinde yürüyüş ve panel de düzenlenecek. Panele AK Parti MKYK Üyesi Mazhar Bağlı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat konuşmacı olarak katılacak. - Sakarya / Hendek

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zerrin Okkan Diyarbakır Sakarya Politika Güncel Haberler

title