Haberler

G20 Liderler Zirvesi'ne Doğru

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, yeni istihdam olanaklarının artırılması, gelir dağılımının düzeltilmesi, nitelikli iş gücü, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması ve asgari ücret konularında G20 ülkelerinin atması gereken adımlar bulunduğunu belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, yeni istihdam olanaklarının artırılması, gelir dağılımının düzeltilmesi, nitelikli iş gücü, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması ve asgari ücret konularında G20 ülkelerinin atması gereken adımlar bulunduğunu belirtti.

Bilgin, Anadolu Ajansı'nın ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 Liderler Zirvesi'ne yönelik olarak küresel çalışan kesimi temsil eden L20 tarafından düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Paris'teki terör saldırılarında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalar dolayısıyla derin üzüntü duyduklarını ve Fransız halkının acısını paylaştıklarını söyledi.

Toplantının gündeminde iş hayatıyla ve dolayısıyla gündelik sosyal hayatla ilgili çok derin konular bulunduğuna değinen Bilgin, bazı konularda önemli mesafeler kat etmekle birlikte dünyada hep beraber yapılması gerekenler olduğunu ifade etti. Bölgesel olarak ülke bazlı bazı problemler çözülmüş olmakla beraber global anlamda atılacak adımlara dikkati çeken Bilgin, şöyle konuştu:

"Yeni istihdam olanaklarının artırılması, gelir dağılımının düzeltilmesi, nitelikli iş gücü, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması ve asgari ücret konularında atılması gereken adımlar var. Asgari ücretle ilgili düzenlemeler esasen global çaptaki rekabetle ilgili olarak temel problemli alanlarımızdan birisi. Uluslararası alandaki rekabette önemli bir mesafe alabilmek için asgari ücret düzenlemeleriyle ilgili olarak uluslararası alanda hep beraber yapmamız gerekenler var.

İşçi sağlığı ve güvenliği, sosyal güvenlik sisteminin geliştirilmesi, kadın istihdamı, kadınların ekonomiye katılımlarının  geliştirilmesi, gençlere yönelik yeni iş imkanlarının oluşturulması ve mültecilerle ilgili olarak uluslararası arenada hep beraber yapmamız gerekenler bulunuyor. Bütün bunlar tek bir ülkenin değil, tüm dünyanın konusu. Tüm dünyada gerçek anlamda eşit, rekabetçi, gelir dağılımının ve sosyal hayata ilişkin verilerin düzgün olduğu yeni bir dünyada yaşayabilmemiz için hep beraber atmamız gereken adımlar var."

Bu sorunların çözümü için G20 çatısı altında bir araya gelen kuruluşlara önemli görevler düştüğünü vurgulayan Bilgin, buradan çıkacak sonuçların tüm dünyaya örnek olması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Ajansı Feridun Bilgin Paris Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title