Haberler

G-20'ye Katılacak 13 Bin Kişi İçin 11 Bin Personel

Antalya'da 15-16 Kasım tarihlerinde düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'ne, 1000'i Türk heyet üyesi olmak üzere toplam 13 bin kişi katılacak.

Antalya'da 15-16 Kasım tarihlerinde düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'ne, 1000'i Türk heyet üyesi olmak üzere toplam 13 bin kişi katılacak. Zirve için 11 bin personel görevlendirildi.

G-20 Liderler Zirvesi hazırlık toplantısı, Vali Muammer Türker başkanlığında Uygulama Oteli'nde yapıldı. Toplantıya vali yardımcıları Mehmet Kurdoğlu, Mehmet Yavuz, G-20 Liderler Zirvesi Lojistik Görev Gücü Başkanı Büyükelçi Hasan Aşan, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya ve kurum müdürleri katıldı.

15-16 Kasım tarihlerinde G-20 Liderler Zirvesi'nin yapılacağı bölgede incelemelerde bulunduğunu kaydeden Vali Muammer Türker, hazırlıklar bakımından son haftaya girildiğini belirterek, toplantıda yapılanlardan çok yapılamayan, eksik kalan çalışmaların konuşulup görüşüleceğini söyledi.

Vali Türker'in zirve hazırlıklarına ilişkin kurum yetkililerinden ayrı ayrı bilgi aldığı ve görüşüldüğü toplantıda, G-20 Liderler Zirvesi İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, kısa bir sunum yaptı. Vali Yardımcısı Kurdoğlu, 15-16 Kasım tarihlerinde Belek'te gerçekleşecek zirveye 1000'i Türk heyet olmak üzere toplam 13 bin kişinin katılacağını söyledi.

GENEL EYLEM MASTER PLANI

Güvenlik tedbirleri amacıyla Genel Eylem Master Planı hazırlandığını kaydeden Kurdoğlu, ayrıca güvenlik hizmetlerinin koordinesi ve yönlendirilmesi amacıyla da Güvenlik Tedbirleri Operasyon Merkezi'nin faaliyete hazır hale getirildiğini aktardı. Zirve yapılacak bölgenin 15 Temmuz tarihinden itibaren Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanına dahil edildiğini hatırlatan Kurdoğlu, Antalya merkez ve Serik İlçesi'nde belirlenmiş yerlerde toplanma, basın açıklaması, protesto yürüyüşleri ve muhtemel eylemlerin organizasyon bölgesinden uzakta, güvenli yerlerde yapılmasının sağlanacağını kaydetti.

1000'İN ÜZERİNDE ARAÇ TAHSİS EDİLDİ

Kurdoğlu, kalabalık gözaltı ihtimallerine karşı Antalya ve Serik'te birer spor salonunun gözaltı merkezi olarak belirlendiğini açıkladı. Güvenlik tedbirleri kapsamında G-20 Zirvesi için Antalya genelinde 7 bin 250'si il dışından olmak üzere yaklaşık 11 bin personelin görevlendirildiğini ve 1000'den fazla araç tahsis edildiğini belirten Kurdoğlu, ayrıca Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı'nca gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

ZİRVE İÇİN İNTERNETTE SAYFA AÇILDI

Antalya Emniyet Müdürlüğü internet sitesinden ulaşılabilecek şekilde zirve ile ilgili bilgilendirici bir sayfa açıldığını söyleyen Kurdoğlu, başta 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri kanunu olmak üzere yabancıların bilmelerinde fayda görülen hukuki düzenlemelerin değişik dillerdeki tercümelerini içeren broşürler hazırlandığını anlattı. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Kurdoğlu Zeki Çatalkaya Muammer Türker Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title