Haberler

Futbol Duayeninden Gençlere Tavsiyeler

Anadolu’nun birçok takımını çalıştıran ünlü futbol adamı ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Metin Türel, Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Anadolu'nun birçok takımını çalıştıran ünlü futbol adamı ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Metin Türel, Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

UÜ ile TÜFAD arasında gerçekleştirilen işbirliği protokolü çerçevesinde Spor Bilimleri Fakültesi büyük salonunda "Türk Futbolunun Dünü, Bugünü, Geleceği" konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye eski futbolcu ve antrenör Metin Türel konuşmacı olarak katıldı. Metin Türel, Türk futbolunun geri kalmasında alt yapıya eksik önem verilmesinin sebep olduğunu söyledi. Konuşmasında bütün spor branşlarının değerli olduğunu, ancak futbolun bir adım öne çıktığını söyleyen Metin Türel, futbolun cazibesinin ve özelliklerinin diğer branşlara oranla daha fazla olduğunu belirtti. Türk futbolunun her geçen gün yükselen bir ivme içerisinde bulunduğuna işaret eden Türel, "Ne var ki, kulüpler gerektiği kadar oyuncu yetiştirme eğitimine önem vermiyorlar. Hemen oyuncularını yarışmaya sokmak istiyorlar. Oysa alt yapıda futbolcuları yarıştırmak yanlıştır. Oralarda futbolcular eğitilmelidir. Bunca gelişmenin içerisinde futbolun da çok daha fazla gelişme göstermesini bekliyoruz. Bunca gelişmenin yanında bizim futbolumuz yeterince nasibini almıyor. 78 milyon içerisinde futbolcu bulamıyoruz. 3-4 milyon Türk'ün yaşadığı ülkelerden futbolcu seçmeye çalışıyoruz. Fatih Terim hocamız da futbol direktörü olarak kollarını sıvadı. Kulüp idarecilerinin alt yapıdan futbolcu yetiştirmeye bakış açılarında eksiklikler var. Öncelikle bunu düzeltmeliyiz. Ben eksikliği burada görüyorum" diye konuştu.

UÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenk Aydın ise konuşmasında, bilginin teoriği ile pratik uygulaması arasında farklılıklar olabileceğine işaret etti. Fakülte olarak mümkün olduğunca belli seviyelere gelmiş başarılı insanlarla öğrencileri bir araya getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Dekan Cenk Aydın, hep birlikte fikir birliği ve zenginliği oluşturmayı hedeflediklerinin altını çizdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Uludağ Üniversitesi İbrahim Metin Türkiye Aydın Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title