Haberler

Fuar İzmir'in İkinci Fuarı Boat Show Oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Türkiye'nin en büyük fuar alanı olan Fuar İzmir'de, ikinci fuar Boat Show oldu. Üçüncü kez kapılarını açan Boat Show'da, 19 bin 900 metrekarelik alanda, 78 firmanın ürettiği birbirinden güzel yat, tekne ve denizcilik ürünleri görücüye çıktı. Stantları tek tek dolaşan Büyükşehir Belediye CHP'li Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Denizcilik konusunda yıllarca körfez kötü kullandığı için İzmirli sırtını dönmek zorunda kaldı. Şimdi körfeze yüzümüzü dönüyoruz. İzmirli artık denizle daha sıcak bir iletişim kuracak" dedi.

Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı fuar alanlarından birisi olan ve geçen ay açılan Fuar İzmir, Marble doğal Taş ve Mermer Fuarı'ndan sonra bu kez denizcileri ağırlıyor. Fuar İzmir C Holü'ndeki fuar öncesinde azılış töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra, CHP millekvetkili Hülya Güven, İzmir bağımsız milletvekili olan ve yine seçimlerde bağımsız olarak aday olan denizcilik firması bulunan İlhan İşbilen, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk ile sektör temsilcileri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Fuar İzmir'le hem fuarlar kenti olarak anılan İzmir için büyük bir yol alındığını hem de Atatürk'ün vasiyetinin daha güçlü olarak yerine getirildiğini söyledi.

Şube Başkanı Öztürk, "Uzun yıllar sırtımızı denize döndük. Evsel atıklarla denizi kirlettik. Limanı büyütemedik. Artık denizle buluşmanın zamanını geldi. Kıyı tasarımları bizi çok sevindiriyor. Takdir ediyoruz. körfezde hem yolcu hem de yük taşınması için yatırımlara hız verilmesi lazım. Büyük Körfez Projesi'nin hayata geçirilmesini bekliyoruz. Denizcilik bileşenlerini biraraya getirecek bir fuar burası. Boat Show fuarına uluslararası boyut kazandırmalı. Tek dileğimiz fuar için iyi bir tanıtımın olması. On binlerle ziyaretçilere ulaşması mümkündür" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Fuar İzmir'e İzmirlilerin, işadamlarının destek olması gerektiğini, Temmuz ve Ağustos ayları haricinde burada her hafta fuar düzenlenmemesinin, bu alanı verimli kullanmadıklarının, İzmir ekonomisine katkısının yeteri kadar olmadığının göstergesi olacağını, bunun da başarısızlık olacağını anlattı. Boat Show'un önümüzdeki yıl daha da büyük ve renkli olacağını da söyleyen Kocaoğlu, "Denizcilik konusunda İzmirli yıllarca körfez kötü kullanıldığı için sırtını dönmek zorunda kaldı. Şimdi körfeze yüzümüzü dönüyoruz. Körfez suyu yüzülebilecek seviyededir. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin araştırmaları, testleriyle ortadadır. Büyük Körfez Projesiyle de İzmir, yepyeni bir boyut kazanacaktır. Kıyı düzenlemeleriyle küçük iskeleler yapılmaya başlandı. İzmir'i denizle daha sıcak bir iletişim kuracak. Karbon kompozit gemilerimizi körfezde kullanıyoruz. Sadece iç körfezimizi değil, orta ve dış körfezimizi de verimli kullanmak için çaba harcıyoruz. Aksilik olmazsa bu sene orta ve dış körfezde de yaz aylarında gemi seferlerine başlamayı planlıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini tüm katılımcılar kesti.

Törenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile beraberindekiler, fuardaki standları tek tek gezdi. Kocaoğlu Sahil Güvenlik Ege bölge Komutanlığı stantındaki askerlerle de tokalaşıp stantını inceledi.

78 FİRMA KATILDI

Büyükşehir Belediyenin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından organize edilen Boat Show İzmir 3'üncü Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı, 12 Nisan tarihine kadar açık olacak. Fuarda, 78 firmanın ürünleri, C holünde, 19 bin 900 metrekarelik alanda ziyaret edilebilecek. Yurt içinden 8 ilden Trio, Maxxum, ADT Marine, Safter, Depar Motor, Mercury, Volvo Penta, Mursan, Moonday Yatçılık gibi önemli markalar ürünlerini fuarda görücüye çıkardı. Lüks, pahalı tekne ve yatların yanında her kesime uygun tekneler ile deniz malzemeleri de yine fuarda yeraldı. Yat, sürat tekneleri, gezi, seyahat tekneleri, balıkçı tekneleri, su sporları, ambulans tekneleri ve yelkenlilerin yanında arazi taşıtları, spyder motosikletler, tekne, deniz aksesuarları ve yapım malzemelerinin sergilendiği Boat Show'da, marina donanımları, su sporları ekipmanları, giyim ve aksesuarlar, deniz kurtarma, acil durum malzemeleri, güvenlik ve alarm sistemleri, deniz turizmi, sahil güvenlik, dalış, sörf, kano kayak okullarını da bulmak mümkün oldu. 5 TL ücretle girilen fuarda, 12 Nisana kadar, Çarşamba Perşembe ve Pazar günleri 10.00 - 19.00, Cuma ve Cumartesi günleri 11.00 - 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuarda ayrıca, 'İzmir'de Tekne Üretiminin Geleceği', 'İzmir'de Su Sporlarının Sorunları ve Geleceği', 'Marinaların Sorunları ve Çözüm Önerileri' ve 'Tasarımdan Geri Dönüşüme Daha Yeşil Teknecilik' panelleri de yapılacak. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu İlhan İşbilen Hülya Güven Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title