Haberler

Frankfurt Türk Film Festivali Galası Büyüledi

Almanya'da 11. Frankfurt Türk Film Festivali görkemli bir gala ile başladı. Galada Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Göksel Arsoy ile İlyas Salman'a Onur Ödülü verildi. 13 Kasım'a kadar sürecek festivalde çok sayıda film gösteriminin yanı sıra, paneller, konferanslar ve sergiler düzenleniyor.

OFFENBACH

Almanya'da bu yıl 11'ncisi yapılan Frankfurt Türk Film Festivali önceki akşam Offenbach Capitol Tiyatro ve Sinema Salonu'nda yapılan görkemli bir galayla başlandı. Sanatçıların kırmızı halıdan yürüyerek geldikleri ve Nazan Eckes'in sunduğu gecenin açılış konuşmasını Festival Komitesi Başkanı Hüseyin Sıtkı yaptı. Sıtkı Festivalin çerçevesi giderek büyüyor. Bu yıl Frankfurt'un komuş kenti Offenbach'ta yaptığımız galayla iki kent arasında da uyum sağladık dedi. Ardından Frankfurt Anakent Belediye Başkanı Petra Roth (CDU) ile Offenbach Anakent Belediye Başkanı Horst Schneider (SPD) yaptıkları konuşmalarda, böyle bir film festivalini ağırlamak çok memnun olduklarını dile getirdiler.

Schneider "Bu gala ilk olmayacak. Gelecek yıllarda bu birlikteliğimiz sürecek. Benim çok yakın dostluklarım olduğu Türk arkadaşlarım var" diye konuştu.

GÖÇÜN 50. YILI

Dünyaca ünlü elektronik oyun yazılım firması Cyrtek'in sponsopluğundan gerçekleşen galada Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı "Festivalin bu yıl göçün 50. yılı dolayısıyla ayrı bir anlam kazandı. BU yıl festivalde göç filmleri gösterilecek. Örneğin Almanya Acı Vatan, Sarı Mercedes filmlerin unutabilir miyiz Birinci nesilin hakkını ödeyemeyez. Ama bu galayı gerkçekleştirenler ikinci nesilden. Bu da bize hangi başarılı yerlere geldiğimiz gösteriyor" diye konuştu.

Hessen Eyaleti Uyum Bakanlığı, Frankfurt Anakent Belediyesi, Frankfurt Başkonsolosluğu'nun hamiliğinde yapılan film festivalinde Antalya Anaket Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın Antalya ile Frankfurt'un çok benzerlikleri olduğunu, bunlardan en önemlisinin film festivali olduğunu söyledi.

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Hessen Eyaleti'nin temsilen Uyum ve Adalet Bakanlığı müsteşarı Rudolf Krizelheit yaptığı konuşmada, kültür ve sanatın insan ve ülkelerarasında bir köprü olduğunu ve birbirimizi tanımamıza yardımcı olduğunu belirterek, "Bu festival, Türk sinemasının uluslararası önemini yansıtıyor. Türk sanatını ve yıldızlarını Frankfurt'ta bizlere tanıttığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Filmleri çok sayıda Alman'ın da izlemesini umut ediyorum" dedi.

13 Kasım tarihine kadar sürecek festival kapsamında, çok sayıda film gösteriminin yanı sıra, paneller, konferanslar ve sergiler düzenlenecek. Feuershow von Project PQ üçlüsünün ateş dansları davetlileri büyülerken caz sanatçısı Sedef ve Özel Alman televizyon kanalı RTl'de yayınlanan Almanya Süper Starını Arıyor birincisi Mehrzad Marashi'de davetlilere müzik ziyafeti çekti.

ONUR ÖDÜLLERİ

Festivale konuklarından Hülya Koçyiğit'e sosyal içerikli ve göç filmelerine yaptığı katkılardan dolayı, sinemanın altın adamı Göksel Arsoy ve usta sanatçı İlyas Salman'a uzun yıllar Türkfsinemasına yaptığı katkılardan dolayı Onur Ödülü verildi. Etkinlikte sahne alan Rafet El Roman' da genç müzikçilere verdiği katkıdan dolayı onur ödülünü aldı.

Hürriyet'in de medya sponsoru olduğu, yaklaşık 600 davetlinin katıldığı galada Koçyiğit için övgü konuşmasını Prof. Dr. Akaydın yaptı. Hülya Koçyiğit, Frankfurt Türk Film Festivali'nin düzenlenmesinin Türk sineması adına çok önemli olduğunu ifade ederek "Sizlerle birlikte olduğum için çok şanslı biriyim. Üç yıl önceside buraya gelmiş, sizlerle mutlu anlar yaşamıştım. Almanya'daki dostlar, seyirciler ve canım kardeşlerimle sevgi birliği yaşattığınız için çok çok teşekkür ediyorum. Bu festivale emek ve gönül verenleri kutluyorum. Dünyaya Türk kültürünü tanıtacak en güzel sanat dalı olan sinema ayrıca herkesi birbiriyle kaynaştıran, birbirini sevmesini sağlayan bir sanat dalı. Seyircilerin bu festivale sahip çıkacağını umuyorum. Bu festivalin giderek daha da büyümesini diliyorum. Buradan unutulmaz anılarla ayrılacağım. Sizi çok seviyorum." dedi.

Arsoy'un onur ödülünü Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı, İlyas Salman'ın onur ödülünü de Fatma Girik verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Sinema Kültür Sanat Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title