Haberler

Folkart Academy'nin Tiyatrocuları İlk Oyununu Sahneledi

İZMİR'de, Folkart Academy'nin tiyatro eğitimi alan ilk öğrencileri, eğitimlerinin tamamlanmasının ardından 'Sersefil' adlı müzikalin ön gösterimini yaptı.

İZMİR'de, Folkart Academy'nin tiyatro eğitimi alan ilk öğrencileri, eğitimlerinin tamamlanmasının ardından 'Sersefil' adlı müzikalin ön gösterimini yaptı. Christiane adlı uyuşturucu bağımlısı bir genç kızın gerçek hikayesinden esinlenilerek hazırlanan müzikal, 26- 27 Ağustos'ta 86'ncı İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) izleyicilerle buluşacak.

Folkart Academy'de tiyatro eğitimi alan 28 özel sınıf öğrencisi, eğitimlerini tamamladı. Öğrenciler, aldıkları eğitimin ardından ilk olarak dün (pazar) saat 20.30'da Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda, hazırladıkları 'Sersefil' adlı müzikalin ön gösterimini yaptı. 86'ncı İEF'de 26- 27 Ağustos tarihlerinde sahnelenecek müzikal, gençlerin uyuşturucu ile tanışmalarını ve sonrasında yaşadıkları kötü olayları konu alıyor. Korhan Abay'ın, 'Christiane F. hayvanat bahçesi istasyonu çocukları' adlı kitaptan uyarlayarak yazdığı müzikali, Bora Severcan yönetti. Türkiye'deki en iddialı müzikallerden birini sergileyeceklerini söyleyen Bora Severcan, "Çok heyecanlıyım. Yaklaşık 1,5 aydır günde 12 saat çalışıyoruz. Çocuklar 3 aylık bir eğitim aldılar Folkart Akademi'de, bunun üzerine de 1,5 aylık bir çalışma yaptık. 80 kişilik bir ekip olduk. Türkiye'deki en iddialı müzikallerden birini sergileyeceğiz. Çok yorulduk ama emeklerimizin karşılığını gerçekten alıyoruz. Bu da bana büyük keyif veriyor. Oyunumuzu 26 ve 27 Ağustos'ta, İEF'de Fuar Açık Hava Tiyatrosu'nda sergileyeceğiz. Ondan sonra da, bir sosyal sorumluluk projesi adı altında bu oyunun tüm Türkiye'yi gezeceğini tahmin ediyorum" dedi. FOLKART ACADEMY İÇİN 19 BİN KİŞİ BAŞVURMUŞ Müzikalde de rol alan aynı zamanda yönetmen Bora Severcan'ın da ağabeyi ünlü oyuncu Volkan Severcan ise, "Folkart Academy projesi bu güne kadar Türkiye'de tiyatro ile ilgili yapılmış en önemli projelerden bir tanesi. 19 tane hoca çalışıyor akademide. Öğrenciler yetenek sınavıyla alınıyor akademiye. 19 bin kişi müracaat etti. 28 öğrenci bu özel eğitimi almaya hak kazandı. 5 aylık çalışmanın sonunda kocaman bir sahnede, üstelik hocalarıyla beraber bir oyunu oynama şansına sahip oldular. Çok güzel bir şey çıktı gerçekten, oyunun hikayesi de son derece önemli. 'Christiane F. hayvanat bahçesi istasyonu çocukları' ve Eroin adlı kitaptan esinlenerek yazılmış bir oyun bu. Recep Gül müziklerini, Candan Günay Tuna dekoru, Yüksel Aymaz ışık tasarımını,

Meltem Yorulmaz koreografiyi yaptı. Önemli olan şey, Folkart gibi büyük bir firmanın böyle bir projeye destek veriyor olması. Mesut Sancak'a, Metin Sancak'a ve tüm Folkart ailesine, kendilerini sanata adamalarından ve sanata verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

"BU PROJELER BU ŞEHİRDE İŞ YAPAN HERKESİN ASLINDA BİR GÖREVİDİR" Folkart olarak kazandığımızın bir kısmını sanata, kültüre ve spora harcıyoruz ve biz bunu bir lütuf olarak görmüyoruz diyen Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Bu bizim Folkart Academy'nin bir organizasyonu. Folkart Academy, geçtiğimiz sene bu dönemlerde sosyal medya üzerinden başvuru ilanı açtı ve tiyatro eğitimi almak isteyenler başvuru yaptı. 1,5 gün gibi kısa bir sürede yaklaşık 15 bin kişi başvuru yaptı. Bu da bir Türkiye rekoru aslında. Yani bu, İzmirlilerin kültür ve sanata olan ilgisini gösteriyor. 1,5 gün içinde başvuruları kesmek zorunda kaldık, çünkü biz bile başa çıkamayacaktık ve 50 bine doğru gidecekti. Toplam 625 kişi sertifika aldı ve bunların 25'i profesyonel anlamda eğitildi. İşte bugün yaklaşık 5 aylık bir eğitimin sonunda karşımızdalar oyuncularımız, tam olarak 28 kişi. Profesyonel projelerde kendi hocaları ile birlikte oynayacakları bu oyun bambaşka bir şey oldu. Biz, bu şehirde iş yapan bir şirket olarak, kazandığının bir kısmını sanata, kültüre ve spora harcayan bir şirket olarak bunu bir lütuf olarak görmüyoruz. Bu, bu şehirde iş yapan herkesin aslında bir görevidir. Biz bugün çok mutluyuz, çok gururluyuz" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bora Severcan Mesut Sancak Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title