Haberler

Fındık üretiminde kalite ve verimliliğin arttırılması projesi -

Trabzon Ticaret Borsası koordinatörlüğünde, fındıkta verim ve kaliteyi artırmaya yönelik proje çerçevesinde fındık bahçesinde fidan dikildi.

Trabzon Ticaret Borsası koordinatörlüğünde, fındıkta verim ve kaliteyi artırmaya yönelik proje çerçevesinde fındık bahçesinde fidan dikildi.

Trabzon Ticaret Borsası koordinatörlüğünde, Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığına bağlı Fındık Araştırma İstasyonu, Trabzon İl Tarım Müdürlüğü, Fındık Tanıtım Grubu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası, Türkiye Ziraat Odaları Birliği işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında fındık üretiminde kalite ve verimi arttırılması için örnek fındık bahçesi oluşturuldu.

Proje kapsamında, merkeze bağlı Yeşilbük Köyü'nde düzenlenen etkinlik çerçevesinde bahçeye fındık dikildi.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, burada yaptığı konuşmada, Trabzon merkez ve ilçelerinde tespit edilen bahçelerde modern tarım teknikleri kullanılarak verim ve kalitenin artırılmasının amaçlandığını kaydetti.

Köleoğlu, bu amaç doğrultusunda ekonomik ömrünü tamamlamış yaşlı bahçelerin sökülerek uygun çeşit ve dikim sistemleri ile yeni bahçelerin kurulmasının planlandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Proje kapsamında budama, gübreleme, hastalık zararlılarıyla mücadele, hasat ve harman konularında üreticilerin bilgilendirilmesi, toprak ve yaprak analizinin öneminin üreticilere benimsetilmesi için çalışmalar yapılacaktır. Projenin süresi yeniden dikim yapılacak alanlardan elde edilecek sonuçların da belirlenebilmesi için 5 yıl olarak belirlendi. Örnek alanlarda oluşturduğumuz projeler, Aralık 2018 tarihinde tamamlanacak."

Trabzon İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş ise projenin fındık üretim alanlarının verimliliği açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

-trabzon ticaret borsası

Kaynak: AA / Güncel

Ziraat Mühendisleri Odası Doğu Karadeniz Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title