Haberler

Fikret Orman, Lens, Talisca ve Sosa Konusunda Tüm Soruları Cevapladı

Güncelleme:

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Lens'in imza töreninin ardından yaptığı basın toplantısında Lens, Talisca ve eski Beşiktaşlı Sosa ile ilgili tüm soruları cevapladı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Lens'in imza töreninin gündemle alakalı olarak basın toplantısı düzenledi.

İşte başkan Fikret Orman'ın tüm açıklamaları:

"KONYA KARDEŞ CAMİAMIZ AMA SEYİRCİLERE YAKIŞMADI"

"Süper Kupa maçına baktığımız zaman sezonun başlangıcı ve takımımızdaki eksikleri görmemiz için önemliydi. Takım yorgundu ve saha elverişli değildi. Konya bizim dost camiamız. Konya'nın kupayı kazanması yakıştı. Ancak o seyircilere bakarsak hiç yakışmadı. O seyircilerden Konya yöneticileri utanç duymuştur. Beşiktaş taraftarına teşekkür ediyorum. Onursal başkanımıza küfürler edildi. Karşılıklı küfürleşmeler oldu. Ama Beşiktaş taraftarı vakur durdu. Olayların sebebinin olmamasının en önemli sebebi Beşiktaş taraftarıdır.

"DÜNYA AYAĞA KALKAR"

UEFA'nın bize yaptığını TFF bize yaparsa dünya ayağa kalkar. İnşallah TFF aynı hataya düşmez. Hala sinirim geçmedi UEFA olayına çünkü. Bu bir tehdit değildir. Türk sporunu bir yere getirmek istiyorsak o futbol ailesinin işi... Geçen sene Passolig'den ne kadar turnike dönmüş diye baktım. 2 milyon 750 bin kişinin 2 milyon 50 binini 7 takım oluşturuyor. İzlenebilir olmalıyız. Bu haliyle kim çocuğunu maça götürür.

"GÖKSEL BAŞKAN GÖREVİNİ BIRAKMASIN"

İzlenebilirliğimizi artırmamız lazım. Cengiz 15'e gitti. Roma'dan daha yüksek paraya transfer olur. Bruma yüksek bedelle gitti. Galatasaray satışından belki mutlu oldu ama Leipzig'den 60'a gider. Bizden de gidemezdi. Göksel Başkan bu işi çok iyi yapıyor. Devam etmesi lazım. Bu olayı kişiselleştirdiğimiz taktirde olmaz. Kulüpler Birliği Başkanlığı için teklif gelirse yaparım. Kulüplerden böyle bir arzu gelirse Başkanlık yapabilirim. Çekinmem... Yoksa çok arzulu değilim...

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

Konyaspor taraftarıyla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bu olaylar futbol değerimizi aşağıya çekiyor. Bunu hep beraber yukarı çıkarmamız lazım. Talisca 2 senelik kiralanmıştı. Onun geldiği zaman kontratı yapılmıştı. Oyuncu bizde takımımızda. Oyuncu bizimle beraber kampta çalışıyor. Benfica ile yapılan anlaşma açık. Uzatmayı kullanırsak, kullanırız dedik. Kullandık.

"TALİSCA'NIN OLMAMA İHTİMALİ YOK"

Para ayrı, anlaşma aynı. O evrakları vermiyorlar. Beşiktaş taraftarı da "Come to Evrak" yazıyor Benfica'ya... FIFA'ya başvurduk. Olmama ihtimali yok. İnşallah Talisca'nın bonservisini seneye alacağız. Acelemiz yok. Bir transfer yapacağız. Şampiyonlar Ligi kuraları 24'ünde çekiliyor. Biz de hamle yapmayı planlıyoruz. Herkes sol stoper düşünüyor. Tosic çok iyiydi. Cenk formayı kimseye kaptırmaz. Bakacağız. Elimizden geleni yapıyoruz. Önümüzdeki sene Lens'in satın alma opsiyonu var. Onu kullanacağız. FFP'den dolayı 1 sene kiralayıp, seneye alacağız.

"PEPE DÜNYA KUPASI'NDA OYNAMAK İSTİYOR"

İletişimde çalışan Candaş Tolga Işık çok önemli işler yapıyor. Taraftarlarımız çok iyi işler çıkarıyorlar. Ülkemizi temsil ediyoruz. Dünyada gündem oluşturuyoruz. Çin'e gidiyoruz, ülkeyi temsil ediyoruz. Beşiktaş Kulübü zihniyet itibariyle popüler transfer yapmaz. Pepe'ye PSG'den teklif vardı. Ama Dünya Kupası'nda oynamak istiyor. Beşiktaş'taki mutluluğu duyduğu için bizi tercih etti. Beşiktaş bu ülkeyi temsil ediyor. Bu stratejinin altında popülarite yoktur.

"SOSA DURUMUNA BAKABİLİRİZ"

Come to Beşiktaş videosu 1 milyar 200 bin kişi seyretti. Sağlık Bakanlığı, Roma birçok takım kullandı bunu. Dünya kulübü olmak istiyoruz. Sosa gittiği yerde mutlu olamadı. Talisca bizden önce de Talisca'ydı. Bizde tutmasının sebebi camiayla, taraftarla alakalıdır. Sosa'nın gitmesi kendi tercihiydi. Gitti, mutlu olamadı. Beni kendisi arayıp geri dönmek istiyorum demedi. Ama ne olur bilmiyoruz. Şartlar, durumlar elverirse bakarız. Dün yaşanan olayların içinde basının suçu vardır. Yöneticinin suçu vardır. Hepsini tartışırız. Beşiktaş Stadı'nda böyle olaylar olmaz.

"BEŞİKTAŞ TARAFTARI TRANSFERE DOYMUYOR"

Biz içeri sokulmayan pankartlara karışmıyoruz. Bu sorunun muhattabı ben değilim. Benim kendi fikrim ise siyaset bizim işimiz değil. Siyaset siyasetçilerin işi. Bizim işimiz spor. Pepe'yi izleyin, Negredo'yu izleyin. Beşiktaş taraftarı doymuyor. Tosic çok başarılı bir sezon geçirdi. Dünkü maçta da çok beğendim. Atınç'ın sakatlanması bir kişiyi boşa çıkardığı için bakıyoruz.

"BÜTÇEMİZ İÇİNDE EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ"

Gökhan Töre, Atınç Nukan, Gökhan Gönül sakatlık yaşadı. Farkında mısınız? 3 sakatlık da Türk oyuncu. Sahaya çıkacak oyuncuların hepsi yabancı olamaz. Bakacağız. Gökhan Gönül'ün önceden bu sakatlığı vardı. Hemen olsun gelsin dedim. Basketbolda da çok iyi kadro kurduk. Takımımızı koruduk. 2 transfer yaptık. Bütçemiz üzerinde giderek. Önümüzdeki sene Allah inşallah mahcup etmez. Biz kendi bütçemiz içerisinde en iyisini
yapmaya çalışıyoruz.

BEŞİKTAŞ NOKTA TRANSFERLER YAPIYOR

Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor büyük camia. Taraftar olayları olmazsa rekabetçi bir lig olacak. Allah nasip ederse 50 milyonluk satış yapalım. Dünkü maç oynanmamış olsaydı sezon başında şampiyonduk. Kasım'da tur atıyorduk. Öyle bir durum yok. Şimdi de yerin dibine sokma çabası içindeler. Türkiye'de bir şeyi abartmakta ve yermekte üstümüze yok. Beşiktaş nokta transferler yapıyor.

"TÖRE SAKATLANMASAYDI LENS'İ ALMAYACAKTIK"

Gökhan Töre sakatlanmasaydı, Lens'i almayacaktık. Şampiyonluğun en büyük adayıyız. Fenerbahçe de iyi kadro kurdu. Fenerbahçe maçında mesela araba yakmışlardı, Türk futboluna zarar vermişti. Böyle şeyler olmamalı. Lucescu ile konuştum. Oyuncular onu, o oyuncuları tanımıyor. "Sen büyük hocasın halledersin" dedim. Ukrayna ile zor bir maçları var. Şenol Güneş'in anlaşması için zemin olmadı. Hoca istemedi. Biz de istemedik. Öyle bir
durum yok. İnşallah Lucescu başarılı olur.

"YEMEZLER"

Beşiktaş Kulübü Federasyon Denetleme Kurulu değiliz. Genel Kurul'da 260 tane delegesi var. Bunların 6-7'si Beşiktaşlı. Zaten bunlar kamuoyunun önünde cereyan eden şeyler. Fatih Terim'in maaş alması beni ilgilendirmiyor. Talisca'nın lisansını versinler parayı yatıralım. Biz kiraladık Talisca'yı... Üzülüyorum açıkçası. Dünya kulübü onlar, bizle ilişkisi olan bir kulübün bunu yapması üzdü. Tutmaz bu. Bunu yemezler.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Fikret Orman Galatasaray Fenerbahçe Roma Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title