Haberler

Fıat Rallisi'nde İkinci Günü Fin Pilot Anton Alen Lider Tamamladı

Avrupa Ralli Şampiyonası ile Kıtalararası Ralli Challenge Şampiyonası'na Puan Veren Fiat Rallisi'nde İkinci Gün, 10 Özel Etabın Tamamlanmasıyla Sona Erdi. Rallinin İkinci Gününde 4 Özel Etapta En İyi Zamanı Yapan Fin Pilot Anton Allen, İlk Sırada Günü Tamamladı.

Avrupa Ralli Şampiyonası ile Kıtalararası Ralli Challenge Şampiyonası'na puan veren Fiat Rallisi'nde ikinci gün, 10 özel etabın tamamlanmasıyla sona erdi. Rallinin ikinci gününde 4 özel etapta en iyi zamanı yapan Fin pilot Anton Allen, ilk sırada günü tamamladı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen 36. Fiat Rallisi'nin ikinci gün sonunda genel klasman liderliğini Abarth Grande Punto S2000 ile yarışan Fin pilotlar Anton Allen-Timo Alenne ikilisi elde etti. Ekip, rallinin 6. özel etabında ele geçirdiği genel klasman liderliğini ikinci günün sonuna kadar korumayı başardı. Peugeot 207 S2000 ile yarışan ve ilk iki etabı lider geçen İspanyol Enrique Garcia-Jordi Costa 17.7 saniye farkla günü ikinci sırada kapattı. Fiat Grande Punto

S2000 ile yarışan ve Avrupa Ralli Şampiyonası'nda da puan mücadelesi veren Volkan Işık-Kaan Özşenler ikinci günü üçüncü sırada kapatarak iddialarını devam ettirdiler. Türk ekibi lastik patlatmasına rağmen, 7. özel etapta en iyi zamanı yaparak, kaybettiği zamanları geri aldı ve liderin 29.2 saniye gerisinde üçüncü sırada yer aldı.

Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ikinci ayağında Türk pilotlar kendi içlerinde de büyük bir mücadele veriyor. Genel klasmanda üçüncü sırada bulunan Volkan Işık, Türk pilotları içinde en iyi dereceyi elde etmeyi başardı. Türk pilotlar içerisinde genel klasmanda 11. sırada bulunan Atölye Kazaz pilotu Ercan Kazaz ikinci, genel klasmanda 12. durumda bulunan Lassa pilotu Mehmet Besler ise üçüncü sırada yer alıyor.

SEYİRCİ ETABINA BÜYÜK İLGİ

Fiat Rallisi Pendik'te özel olarak hazırlanan Seyici Özel Etabı ile sona erdi. 750 metre mesafeli parkurda iki tur dönen pilotlara, yarışseverler büyük ilgi gösterdi. Pendik sahilindeki otobüs duraklarında özel olarak hazırlanan parkurda pilotlar yeteneklerini sergilediler. İkinci günün son etabında en iyi zamanı Peugeot 207 S2000 ile yarışan Nicolan Vouilloz 1.37.0'lık zamanı ile parkurdaki zaman rekoruna imza attı. İpragaz Energy Team pilotu Yağız Avcı ise, 1.37.4'lük zamanı ile ikinci en iyi dereceyi

yaparken, Türk pilotlar içerisinde seyirci özel etabının en hızlı ismi oldu.

Gençlerde güne lider olarak başlayan geçen yılın Türkiye Gençler Ralli Şampiyonu İpragaz Energy Team pilotu Yağız Avcı, ikinci gün direksiyon problemi yaşayıp, lastik patlatınca ilk sıradaki yerini kaybederek arka sıralara düştü. Mitsubishi Evo 9 ile yarışan KKTC'li Hasan Özseyhan ilk sıraya yükseldi. Fiat Palio pilotu Özen Özer, Denizli özel etapında takla atarak yarışa veda edince İpragaz Energy Team pilotu Yağız Avcı ikinci sıraya yükseldi. 23 yaşındaki genç pilot ikinci günün son etabı olan Fiat

Seyirci Özel etabında 1.37.4'lük derecesiyle 1.5 kilometrelik parkurda Türk pilotlar içerisindeki en iyi zamanı elde etti.

BAYANLARDA BURCU ÇETİNKAYA İLK SIRADA

Bayanlar klasmanında ise Ford Fiesta ile yarışan geçen yılın Türkiye Bayanlar Ralli Şampiyonu Burcu Çetinkaya, co-pilotu Çiçek Güney ile birlikte ikinci günü de lider tamamlamayı başardı. Berna Aksoy-Belma Çelik Ford Fiesta ile ikinci, Ayça Hasbay-Merve Hasbay ikilisi ise yine Ford Fiesta ile üçüncü olarak günü tamamladılar.

Fiat Rallisi, Pazar günü geçilecek 8 özel etap ile sona erecek. Saat 16.04'te finişe ulaşacak olan pilotların ödül töreni ise saat 20.00'de yapılacak.

(İY-İY-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Barcelona Real Sociedad maçı CANLI izle! 13 Mayıs Barcelona R.Sociedad maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Aston Villa Liverpool maçı CANLI izle! 13 Mayıs A.Villa Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Burcu Biricik hamile mi, bebeğinin cinsiyeti ne? Galatasaray Fenerbahçe maç biletleri ne zaman satışa çıkacak, biletler bitti mi? Jose Mourinho Fenerbahçe teknik direktörü mü olacak? Engelliler haftası sözleri ve mesajları! 10-16 Mayıs engelliler haftası mesajları! Engelliler haftası ne zaman, bu hafta mı? Soma davası nedir? Soma'da ne oldu, maden kazasında kaç kişi hayatını kaybetti? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 13 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Mahmut Uslu kimdir? Mahmut Uslu zengin mi, serveti ne kadar? Ferit Şahenk kimdir? Ferit Şahenk zengin mi, serveti ne kadar? Aziz Yıldırım'ın basın toplantısı ne zaman, saat kaçta? Aziz Yıldırım ne zaman basın açıklaması yapacak?
Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title