Haberler

Fetö \\ Pdy Mağduru Askeri Öğrenciler Beyoğlu?nda Eylem Yaptı

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN, İstanbul / DHA

Askeri liselerde şok mangalarına alındıktan sonra okullardan uzaklaştırılan öğrencilerden oluşan 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Ayrılan ve Atılan Öğrenciler Platformu' üyesi bir grup, Beyoğlu'nda eylem yaptı. FETÖ üyesi komutanlar tarafından kötü muamele edilerek okuldan uzaklaştırıldıklarını söyleyen askeri öğrenciler, yeniden üniformalarına kavuşmak talebiyle Taksim Tünel'den Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü.

Askeri okullara geri dönme ve özlük haklarını alma talebiyle yürüyüş yapan öğrencilere CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Atabeyler soruşturmasında tutuklandıktan sonra geçtiğimiz günlerde tahliye olan eski Pilot Yüzbaşı Murat Eren, Balyoz davasında yargılananlardan emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen ile eski Teğmen Mehmet Ali Çelebi de destek verdi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Platform üyesi öğrenciler, yürüyüş boyunca 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Grup üyeleri yürüyüşün ardından Harp Okulu Marşı'nı da okudu. Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyen öğrenciler burada basın açıklaması yaptı.

'GÖREVE DÖNMEK İSTİYORUZ'

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Ayrılan ve Atılan Öğrenciler Platformu adına basın açıklamasını okuyan Emirhan Aydın, "Bizler yaklaşık üç bin kişilik mağdur bir grubuz. Milletin silahını, millete doğrultma cüretini gösteren, milletin iradesine darbe girişiminde bulunan tüm hainlerin, uzantılarının yargılanmasını ve vatana ihanet eden bu kişilerin en ağır cezayı almaları için üniformasız olarak verdiğimiz mücadeleyi, bu güne kadar yetkililere ulaştırdığımız belge ve isimlerle gösterdik. Bugün artık bizler üniformalarımıza yeniden talibiz. Bizler her zaman vatanımızı aziz bildik ve öncelikle devletimizin bekası dedik, bu sebeple vatan hainlerinin tespiti ve yargılanması için yetkililerle işbirliği içinde olmayı vatanımıza karşı bir borç biliriz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde veya öğrenimlerimize uygun şekilde kamu kurum ve kuruluşlarında göreve dönmek isteyen kişiler için imkan sağlanması hem devletimizin bu süreci sancısız atlatmasına yardımcı olacak, hem de vatan aşığı biz gençlerin yaralarının sarılmasına yardımcı olacaktır? dedi.

Grup üyeleri açıklamanın ardından marşlar okuyarak eylemlerine son verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Meydanı İstanbul Beyoğlu Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title