Haberler

Akıncı Üssü Davasında 13 Sanık Tahliye Edildi!

Güncelleme:

15 Temmuz FETÖ darbesinin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin devam eden davada 13 sanık tahliye edildi.

FETÖ'nün darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin devam eden davada ara kararını açıklandı. Mahkeme heyeti, 13 sanığın tahliyesine karar verdi.

SANIK YAKINLARI SALONDAN ÇIKARILDI

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, avukatları, müştekiler ile gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, daha önce verilen ara kararlar gereği dosyaya gönderilen bilgi ve belgeleri okudu. Sanık avukatlarının tahliye taleplerinin alındığı duruşmada, şehit ve gazi yakınları ile sanık avukatları arasında tartışma yaşandı.

Duruşma başlamadan önce sanıkların, salona alındıkları sırada yakınlarının bulunduğu alandaki bazı kişilerle birbirlerine el sallamalarına şehit ve gazi yakınları tepki gösterdi. Tepki üzerine sanık yakınları salondan çıkarıldı.

Duruşmaya sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin taleplerinin alınmasıyla devam edildi.

GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINDAN "YUH BE" TEPKİSİ

Sanık avukatı Adem Kaplan'ın, "Burada yargılananların hepsi suçlu değil, yargılama bitmeden herkese suçlu denemez, burada hakaretlere maruz kalıyoruz." şeklindeki sözlerine de şehit ve gazi yakınları tepki gösterdi.

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, "Avukatlara yönelik bir şey yok, kasıtlı yaptığınızı düşünüyorum." diyerek Kaplan'ı uyardı, izleyicilerin de karşılıklı diyaloğa girmemelerini istedi.

Sanık eski Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk'un avukatının, "Müvekkilim hakkındaki iddialar soyut birer iddiadan öteye geçmemektedir. Selçuk, FETÖ'cü değildir, 15 Temmuz'un darbe planı da yoktur ortada. Somut bir vaka vardır fakat müvekkilimin bunda bir dahli yoktur." şeklindeki sözlerine, şehit ve gazi yakınları, "Yuh be!" diyerek tepki gösterdi.

SAVCI 13 KİŞİNİN TAHLİYESİNİTALEP ETTİ

Cumhuriyet Savcısı Adnan Gümüş, suçtan zarar gördüğü anlaşılan müşteki, mağdur kamu kurumları, gazi ve şehit yakınları ile siyasi partiler ve vekillerinin katılma taleplerinin kabulünü istedi.

Cep telefonları, bilgisayarlar ve dijital materyaller üzerinde imaj alma ve rapor işlemleri tamamlandığından, bazı sanıklar yönünden raporların bilirkişiye teslimini, sanıkların sosyal medya, sohbet, mail ve mesajları üzerinde inceleme yapılmasını, suç delili olarak değerlendirilenlerin inceletilmesini talep eden Gümüş, suçta kullanılan cep telefonu, GSM hattı ve diğer eşya hariç olmak üzere diğer bilgisayar, hard disk, CD ve dijital materyallerin sanıklar ve yasal temsilcilerine verilmesi talebinde bulundu.

İstanbul Moda Deniz Kulübünde darbe girişimi gecesi kaydedilen görüntüler ve bilirkişi raporunun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından istenmesini talep eden savcı, duruşma sırasında bazı sanık ve müşteki avukatlarının hakaret ve tehdit suçlarına ilişkin suç duyurusu taleplerinin, duruşma tutanaklarının çözümünün ardından Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar verilmesini istedi.

Sanıkların malvarlıkları üzerindeki tedbirlerinin kaldırılması, dava dosyasının ayrılması ve birleştirilmesi yönündeki taleplerin reddine karar verilmesini isteyen Savcı Gümüş, Genelkurmay çatı davasını gören Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinden, olay gecesine ilişkin dijital kayıtlar ve buna yönelik raporun getirtilmesini talep etti.

Sanıklara yönelik tanık dinletme taleplerinin kabulünü, sanıklardan Zayit Kasabalı, Muhammet Çağrı Şener ve Cevdet Türkeli'nin adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına, sanıklardan Gökhan Şahin Sönmezateş'in özellikle üzerine atılı "kasten öldürme", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "askeri komutanlıkların işgali" suçlarından tutuklanmasına karar verilmesini isteyen Gümüş, üzerilerine atılı suç vasfının değişme ihtimali ve delil durumu dikkate alınarak, savunmaları alınan Mehmet Özkan Hanilçi, Erkan Çoban, Cemal Tazesavaş, Selim Demir, Melih Yılmaz, Hüseyin Tanju Taşkıran, Mahmut Tülüce, Mustafa Özbek, Ahmet Pala, Hasan Hüseyin Cerrahoğlu, Tuncay Sarı, İbrahim Doğru ve Ahmet Cebel'in adli kontrolle tahliyesine, diğer sanıkların ise tutukluluklarının devamına karar verilmesini istedi.

13 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Verdiği aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, 13 sanığın tahliyesine karar verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Alim Uzundemir kimdir? MHP Muğla Ortaca Belediye Başkan Adayı Alim Uzundemir kaç yaşında, nereli? Muhammet Kökten kimdir? MHP Muğla Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten kaç yaşında, nereli? Canan Demir kimdir? CHP Diyarbakır Kayapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet İlhami Ünal kaç yaşında, nereli? Mehmet İlhami Ünal kimdir? CHP Diyarbakır Hani Belediye Başkan Adayı Mehmet İlhami Ünal kaç yaşında, nereli? Cevdet Akdemir kimdir? CHP Diyarbakır Ergani Belediye Başkan Adayı Cevdet Akdemir kaç yaşında, nereli? Feyzullah Gülada kimdir? MHP Muğla Datça Belediye Başkan Adayı Feyzullah Gülada kaç yaşında, nereli? Ahmet Aktay kimdir? CHP Diyarbakır Eğil Belediye Başkan Adayı Ahmet Aktay kaç yaşında, nereli? İsmet Göksu kimdir? MHP Maraş Nurhak Belediye Başkan Adayı İsmet Göksu kaç yaşında, nereli? Mehmet Selim Akbaş kimdir? CHP Diyarbakır Dicle Belediye Başkan Adayı Mehmet Selim Akbaş kaç yaşında, nereli? Harun Şahin kimdir? MHP Maraş Ekinözü Belediye Başkan Adayı Harun Şahin kaç yaşında, nereli? Güler Koçyiğit kimdir? CHP Diyarbakır Çüngüş Belediye Başkan Adayı Güler Koçyiğit kaç yaşında, nereli? Yavuz Bedir kimdir? AK Parti Erzurum- Şenkaya Belediye Başkan adayı Yavuz Bedir kaç yaşında, nereli? Hasan Onaran kimdir? MHP Maraş Çağlayancerit Belediye Başkan Adayı Hasan Onaran kaç yaşında, nereli? İbrahim Şahin kimdir? AK Parti Erzurum- Pazaryolu Belediye Başkan adayı İbrahim Şahin kaç yaşında, nereli? Nureddin Akdağ kimdir? CHP Diyarbakır Çermik Belediye Başkan Adayı Nureddin Akdağ kaç yaşında, nereli?
title