Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimi - Hatay Valisi Topaca

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Toplantıdan detay görüntüler Hatay Valisi Ercan Topaca'nın açıklaması FETÖ'nün darbe girişimi Hatay Valisi Topaca: "Kentte kamu görevlileri içerisinden toplamda 218 kişi de görevden uzaklaştırıldı" "İçişleri Bakanlığımızın tasarrufuyla 1 kaymakam, 2 vali yardımcısı açığa alınmıştır" Hatay Valisi Ercan Topaca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, kentte kamu görevlileri içerisinden toplam 218 kişinin görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Toplantıdan detay görüntüler

Hatay Valisi Ercan Topaca'nın açıklaması FETÖ'nün darbe girişimi

Hatay Valisi Topaca:

"Kentte kamu görevlileri içerisinden toplamda 218 kişi de görevden uzaklaştırıldı"

"İçişleri Bakanlığımızın tasarrufuyla 1 kaymakam, 2 vali yardımcısı açığa alınmıştır"

Hatay Valisi Ercan Topaca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, kentte kamu görevlileri içerisinden toplam 218 kişinin görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

Topaca, Valilik binasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdür Ali Doğan Uludağ ile bazı belediye başkanları ve kaymakamlar ile AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, CHP İl Başkanı Memet Güzelmansur, MHP İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak ve kanaat önderlerinin katılımıyla, basına kapalı toplantı yaptı.

Vali Topaca, toplantının ardından yaptığı açıklamada, hassas bir süreçten geçildiğini vurgulayarak, darbeye teşebbüs edenlerle ilgili sürecin devam ettiğini ve bunların kanun önünde hesap vereceklerini belirtti.

Hatay'da polis, asker, hakim ve savcı olmak üzere, 41 gözaltı işleminin bulunduğunu anlatan Topaca, bunlardan 19'unun tutuklandığını, 2 kişinin adli kontroller sonucu serbest bırakıldığını, 20 kişinin ise sorgusunun sürdüğünü, 13 kişinin ise arandığını bildirdi.

Kamu görevlileri içerisinden toplamda 218 kişinin de görevden uzaklaştırıldığını vurgulayan Topaca, şunları söyledi:

"Bunun anlamı, geçici bir tedbirdir. Hakkında kuvvetli bir suç şüphesi bulunan ve görev başında kalması sakıncalı görülen kişiler geçici bir tedbir olarak yargılamanın da selameti açısından görevden uzaklaştırılabilir. Bunların bir kısmı doğrudan doğruya bakanlığımız tarafından, bir kısmı da benim tasarrufumda görevden uzaklaştırıldı. Bunlar içerisinde yaklaşık 147 polis, 14 askeri şahıs, 57 hakim ve savcı olmak üzere toplam 218 kişidir. Şu an itibarıyla kentimizde sükunet hakimdir. İlk andan itibaren de sükunet hakimdi, bundan sonra da inşallah öyle ciddi bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum. Biz her şeye rağmen tedbirlerimizi de elden bırakmayacağız. Yolda, sokakta, en ücra köşe ve sınırlarımız dahil olmak üzere tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz. Kamu düzenini, güvenliğini, sağlayacağız. Vatandaşımızın gece ve gündüz kesintisiz, huzur ve güven içerisinde kentimizde dolaşması, ticaretini yapması ve hayatını sürdürmesini endişesiz şekilde sürdürmesini sağlayacak tedbirleri alıyoruz."

Topaca, bir gazetecinin Yayladağı Kaymakamı'nın da açığa alınıp alınmadığını sorması üzerine, "İçişleri Bakanlığımızın tasarrufuyla 1 kaymakam ve 2 vali yardımcısı açığa alınmıştır. Görevden uzaklaştırma bir tedbir kararıdır." dedi.

Alınan tedbirlerle kentte de ciddi bir sıkıntı yaşanmadığını aktaran Topaca, bundan sonraki dönemde ülkede ve Hatay'da provokatif amaçlı, insanların huzurunu, birliğini, beraberliğini bozacak bazı eylemler ve faaliyetler olabileceği düşüncesiyle toplantı yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Ercan Topaca Turgay Aras Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title