Haberler

FETÖ Sanıkları, Mahkeme Salonuna Gülerek Geldi

Güncelleme:

Zonguldak'taki FETÖ davasında Eski Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak ile aralarında polis ve sağlıkçıların da bulunduğu sanıklar, mahkeme salonuna gülerek girdiler.

Zonguldak Eski Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak ile aralarında polis ve sağlıkçıların da bulunduğu sanıklar "Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Sanıkların mahkeme salonuna getirilirken gülmeleri dikkat çekti.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesinde tutuklu sanıklar cezaevi araçlarıyla Zonguldak Adliyesi'ne getirildi. Sanıklar, haklarındaki "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Silahlı terör örgütünü yönetme", "Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "Terörizminin finansmanının önlenmesi hakkında kanuna muhalefet" suçlamalarıyla hakim karşısına çıktı.

51 SAYFALIK İDDİANAME

51 sayfalık iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesi üzerine yargılama süreci başlamış oldu. İddianamede 15 Temmuz 2016 günü yaşanan başarısız darbe girişimi gecesi Kilimli Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Soner Durgun'un verdiği talimatlara dikkat çekildi. İddianamede ayrıca 15/06/2016 tarihinde örgütün hiyerarşik yapılanması içerisinde emir veren konumunda bulunan "abi" sıfatı kullanan örgüt yöneticilerinden Tango ismi ile kamufle ettikleri kriptolu mesajlaşma programı üzerinden saat 22: 39-22: 40-22: 44 ve 22: 45'de emniyet teşkilatı mensubu FETÖ/PDY üyelerine, "Askere direnmesin arkadaşlar. Direnenlerin direncini kırsınlar. Duran vebaldedir. Herkese duyurun" şeklinde talimat verdiği yer aldı.


ZONGULDAK'A BALIK AVLAMAYA GELMİŞ

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü görevinin ardından emekli edilen Metin Seyfi Sazak'ın 14 Temmuz 2016 tarihinde Zonguldak'a geldikten sonra bir otelde kayıt yaptırmaksızın konakladığı ortaya çıktı. 16 Temmuz 2016 tarihinde ise sabah erken saatlerde balık tuttuktan sonra Zonguldak'tan ayrılması üzerine soruşturma başlatan Cumhuriyet Başsavcılığı, ByLock kullandığı kaydı olan Sadettin T. ile buluştukları iddianamede yer aldı. İddianamede Metin Seyfi Sazak'ın darbe girişiminden bir gün öncesinde Zonguldak'a gelerek Sadettin Tosbatlıoğlu ile buluşmalarının dikkat çekici olduğu belirtildi. Ancak suçlamaları kabul etmeyen Sazak Zonguldak'a gelmesinde özel bir amacının bulunmadığını belirtti.


ZONGULDAK'TA GÖREV YAPTI

2010- 2014 yılları arasında Zonguldak Emniyet Müdürü olarak görev yapan Metin Seyfi Sazak'ın darbe girişiminden bir gün önce Zonguldak'a geldiği ve darbe girişiminin başarılı olması durumunda sıkı yönetim valisi olacağı iddia edilmişti. Üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl 6'şar aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edilen sanıklar bugün hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Metin Seyfi Sazak Zonguldak 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title