Haberler

Fetih Yürüyüşü, MHP'nin Gövde Gösterisine Dönüştü

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl teşkilatı tarafından düzenlenen “İstanbul’un Fetih Yürüyüşü"ne binlerce Malatyalı destek vererek, gövde gösterisine dönüştü.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl teşkilatı tarafından düzenlenen " İstanbul'un Fetih Yürüyüşü"ne binlerce Malatyalı destek vererek, gövde gösterisine dönüştü. MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, "Malatyalılar, AKP ampulünü kırdı, MHP meşalesini yaktı" dedi.

Öğretmenevi'nden Atatürk Anıtı'na kadar atlar, mehteran takımı ve fenerle ile yürüyen binlerce Malatyalı, Fetih yürüyüşüne destek verdi. Yol boyunca vatandaşların balkonlardan alkışlarla destek verdiği yürüyüşe, MHP Malatya Milletvekilleri, il teşkilatı ve yürüyüşe katılan binlerce kişi hep bir ağızdan "Vallahi olacak, billahi olacak. MHP bu sene iktidar olacak" şeklinde sloganlar attılar. Atatürk Anıtı önüne kadar gelen binlerce kişi, havai fişek gösterisiyle karşılandı. Bir dakikalık saygı duruşu, akabinde de hep bir ağızdan İstiklal Marşı okuyarak etkinlik devam etti. Daha sonra binlerce kişiye hitap eden MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, " İstanbul'un Fetih'i hepimize hayırlı olduğu gibi Milliyetçi Hareket Partisi'nin 8 Haziran'daki iktidarı hepimize hayırlı olsun. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fetih ederken saraylarda yaşamıyordu. Sizin gibi böyle mücadele ediyordu. ve İstanbul'u fetih etti. Osmanlı Devleti çadırda kuruldu. Ama Osmanlı Devleti, saraylarda yıkıldı. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde saraylarda yıkılmaması için Malatya bizimle yürüyor. Biz Malatya ile yürüyoruz. Malatya Milliyetçi Hareket Partisi'ni birinci parti yapmak için yürüyor. Biz Malatya ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi'ni iktidar yapmak için yürüyoruz" dedi.

"MALATYALILAR, MHP MEŞALESİNİ YAKTI"

Binlerce kişi hep bir ağızdan "Malatya seninle gurur duyuyor" sloganına "Asıl biz Malatya ile gurur duyuyoruz" diyen Yıldız, Malatyalıların artık kararını verdiğini ifade etti.

Yıldız, şunları kaydetti:

"Malatyalılar, AKP'nin ampulünü söndürdü. MHP meşalesini sizinle birlikte yaktı. Yeniden Malatyalıları daha iyi yerlere, daha güzel yarınlara varmak için Milliyetçi Hareket ile yürümeye karar verdi. Dün miting yapan sayın başbakan, sizleri görseydi, dün üzüldüğünden daha fazla üzülecekti. Çünkü oraya fabrikaları kapatıp insanları zorla götürdüler. Memurları, Suriyelileri zorla götürdüler. Okullardaki öğretmen ve öğrencilerini, orman işçilerini zorla götürdüler. Ama fetih yürüyüşüne katılan binlerce kişi kendi gönüllü ve isteğiyle hareket edip Milliyetçi Hareket iktidarı yanında yer almışlardır."

"BİLGE, LİDER DEVLET BAHÇELİ MALATYA'YA GELİYOR"

"Ülkücü Hareket engellenmez" sloganına katılan MHP'li Yıldız, 2 Haziran'da MHP Genel Başkanı bilgi adam Doktor Devlet Bahçeli'nin Malatyalılara hitap edeceğini hatırlattı. "Devletin başına devlet gelecek" sloganlarına "İnşallah Devletin Başına, Devlet gelecek" diyen Yıldız, 2 Haziran saat 16.00'da yapılacak miting alanına tüm Malatyalıları davet etti.

ERDEM: "MHP LİDER PARTİ KONUMUNA GELECEK"

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem ise,"Fatih Sultan Mehmet Han, gemileri karadan yürüttü. Gemicikleri değil. Milliyetçi Hareket'in değerli vekilleri de inşallah ilk olarak Türkiye'de sonra Malatya'da gemileri karadan yürüterek lider parti konumuna gelecektir. Bu hepinizin gayreti ve çalışmasıyla olacaktır. Bu akşam izinlisiniz. Yarın sabah 07.00'de görev başındasınız. Allah'ın izniyle şu 7 - 8 günlük zamanı çok iyi değerlendirip MHP iktidarın hep birlikte yürüyeceğiz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra MHP'liler meşalelerini söndürerek, dağıldılar. Emniyetten alınan bilgiye göre, Fetih Yürüyüşü'ne 8 - 9 bin civarında katılım oldu.

Yürüyüşe MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, MHP Malatya Milletvekili adayları Avukat Arif Yıldız, Hakan Yılmaz, Güzün Koçak, Übeyt Akçin, Hakan Kalkan, Mehmet Ali Özpolat, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Gökhan Şahin, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya ile ilçe teşkilat başkanları ve binlerce Malatyalı katıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Arif Yıldız İstanbul Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title