Haberler

Fethiye Belediye Başkanı Kaçak İnşaatlara Göz Yumduğu Gerekçesiyle Yargılanacak

Muğla'nın Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan incelemede kaçak yapılara göz yumduğu iddiasıyla 3 ayrı dosyadan yargılanacak.

Muğla'nın Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan incelemede kaçak yapılara göz yumduğu iddiasıyla 3 ayrı dosyadan yargılanacak.

2012 yılında 'Fethiye'nin Wikileaks' belgeleri olarak nitelendirilen şikayet dilekçeleriyle Fethiye Belediyesi'ne yöneltilen suçlamaları inceleyen İçişleri Bakanlığı müfettişleri, soruşturmayı tamamladı. Yeniden seçilen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve dönemin belediye meclis üyeleri MHP'li Sadık Çetkin, Ümit Ersoy, Metin Talaş, Şevki Çakal, CHP'li Aytekin Aras, Ahmet Dönmez, Ak Partili Muhittin Kayabaş ile Fethiye Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Tayfun Turgut ve Hesap İşleri Müdürü Hakan Alp hakkında 3 ayrı kaçak yapıya göz yumdukları gerekçesiyle yargılama kararı verildi.

'YÖRÜK ÇADIRI SORUŞTURMAYA KONU OLDU'

Karara tepkisini düzenlediği basın toplantısıyla duyuran Başkan Behçet Saatcı, meclis üyesi arkadaşlarıyla gidip hesap vermeye hazır olduklarını söyledi. Behçet Saatcı, "35- 40 maddeden sadece 3'ü için karar verildi. Soruşturmaya konu olan yerlerin biri, 1960 yılında yapılan ve Fethiye'nin o zaman tek restoranı olan Rafet Restoran. Diğeri Cafe Geniş. Sonuncusu da dürüp devenin üzerine yüklediğin zaman yok olan Yörük çadırı. Bunlar kaçak inşaat oluyor ama bize isnat edilen suçları ortaya atanlarla ilgili hiçbir şey yapılmıyor. Biz Allah'a şükür zimmetimize para geçirmek, suistimal, ihaleye fesat karıştırmak gibi Fethiyelilerin yüzüne bakamayacağımız işlerle suçlanmıyoruz. Öyle olsa zaten kendimiz bırakır gideriz. Bunlar bizim için şeref madalyasıdır. Ama bu iftiraları ortaya atanlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. Bizim de adliyeden veya İçişleri Bakanlığı'ndan en kısa zamanda sonuç beklemek doğal hakkımız" dedi.

'BU BİR SAVAŞ İLANIDIR'

Başkan Saatcı, kendilerine ulaşan yazıyla bundan sonra belediyenin sahip olduğu mülklerin sözleşmeleri sona erdiği tarihten itibaren, tahliye edilip yeniden ihaleye çıkarılması gerekeceğini belirtti. Uygulamanın Fethiye'de huzuru bozacağını öne süren Başkan Saatcı, dededen, babadan belediyenin kiracısı olan insanların bu uygulamayla yerlerinden olacağını kaydetti. Başkan Saatcı, şöyle dedi:

"Biz Türkiye'nin hemen her yerinde yapılan uygulamalarda olduğu gibi, devletimizi, belediyemizi zarara uğratmadan, kamu hakkını gözeterek, her yıl TEFE- TÜFE oranında zam yaparak sözleşmeleri devam ettiriyoruz. Gelen yazı ile bize 'dur' dendi. Her 3 yılda bir ihale süresi bittikten sonra ihaleye çıkmalıymışız. Arkadaşlar bu savaş ilanıdır. Belediye mülkü elbette kimsenin tapulu malı değildir, ama gelenekselleşen sosyal yaşantımız var. Bizden istenen uygulama huzuru kaçırır. Her şeyi bitirdik Türkiye'de sadece bu sorunumuz mu kaldı? Yetkilileri bir kere daha bu kararı gözden geçirmeye davet ediyorum. Hukukçu arkadaşlarımız bu konuda uygulamaları araştırıyor. Umarız esnafımıza zarar vermeden bu kararları uygulayabiliriz. Ama bu sürede sözleşmesi biten yerler için de ihaleye çıkmamız gerekecek."

'KAOS YARATIR'

Basın toplantısına katılan Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir da uygulamanın Fethiye'nin küçük ve orta ölçekli esnafına büyük zarar vereceğini ve kaos ortamı oluşacağını belirtti. Soydemir, özellikle devlet büyüklerinden ve bölge milletvekillerinden bu kararların değişmesi için çaba sarf etmelerini istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fethiye Belediyesi İçişleri Bakanlığı Behçet Saatcı Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title