Haberler

Fenerbahçe Müzesi'nden Hırsızlık Girişimi Davası

Fenerbahçe Müzesi'ndeki şampiyonluk kupalarından birini, bulunduğu cam bölmeyi kırarak aldıktan sonra yakalanan kişinin "mala zarar verme" ve "nitelikli hırsızlığa teşebbüs" suçundan 11 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Fenerbahçe Müzesi'ndeki şampiyonluk kupalarından birini, bulunduğu cam bölmeyi kırarak aldıktan sonra yakalanan kişinin "mala zarar verme" ve "nitelikli hırsızlığa teşebbüs" suçundan 11 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Halit Şahin ile avukatı katıldı. Duruşmada müşteki Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin avukatı da hazır bulundu.

Duruşmada savunmasını yapan sanık Şahin, "Benim amacım hırsızlık değildi. Protesto amacıyla yaptım. Suçsuzum beraatimi talep ediyorum." dedi.

Tolga Altuntaş da, sanığın üzerine atılan hırsızlık suçunun unsurlarının gerçekleşmediğini belirterek, "Müvekkilim protesto amaçlı hareket etmektedir. Suç kastı yoktur. Mala zarar verme konusunda da bir kasıt yoktur orada. Müvekkil kupayı almaya çalışırken camı kırma kastı yoktur. Camı açmaya çalışırken patlıyor." diye konuştu.

Müşteki Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin avukatı Abrurahim Erol ise, sanıktan şikayetçi olduklarını ifade ederek, "Davaya katılma talebimiz vardır. Camın kırılmasına ilişkin herhangi bir zarar tazmini yoktur. Zararın miktarını bilmiyorum ama yaklaşık 2 metre yüksekliğinde, 1.5 metre genişliğinde bir camdır. Araştırıp öğrenebilirim." şeklinde konuştu

Mahkeme hakimi, müşteki Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin suçtan zarar görme ihtimaline karşı katılma talebinin kabulüne karar verdi.

Dernek avukatına meydana gelen zarar miktarını 15 gün içinde bildirmesi için süre verilmesine karar veren mahkeme, aynı süre içinde zararın tazmin edileceği banka hesap numarasının da bildirilmesine hükmetti.

Mahkeme, hesaplanan zarar miktarının sanığa tebliğ edilerek, bildirilen hesap numarasına yatırması için bir sonraki celseye kadar süre verilmesini kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrası açıklama

Davanın bitmesinin ardından adliye önünde gazetecilere açıklama yapan sanık Halit Şahin, "Bize ait olan, Trabzonspor'a ait olan kupadan bahsediyoruz. Fenerbahçe'de emanet duran kupayı çalmak değil, almak. Çünkü zaten çalınmış olan bir emanetti. Ben emaneti aldım. Alınabileceğini daha doğrusu gösterdim. Yani bir Trabzonspor taraftarı eğer derdi kupaysa ve almaksa gider alır." dedi.

Sanık Şahin'in avukatı Tolga Altuntaş ise, müvekkilinin amacının kupa çalmak olmadığını savunarak, "Fenerbahçe'nin şampiyon ilan edilmesine karşı bir protesto eylemi. Bu protestolarımız da zaten 7 yıldır sürmektedir. Haklarımızı alana kadar Trabzonspor taraftarı bunun peşinden gidecektir." dedi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Halit Şahin'in 11 Ocak 2017 tarihinde müşteki Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'ne ait Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi içerisinde bulunan halka açık müzeye girdiği anlatıldı.

Şahin'in müzeye girdikten sonra 2010-2011 sezonu lig şampiyonluğu kupasının sergilendiği camekanı kırıp kupayı eline alarak "kupa bizim, Trabzon" diye bağırdığı kaydedilen iddianamede, görevlilerin müdahale ederek kupayı elinden aldıkları kaydedildi.

Şüpheli Şahin'in bu şekilde üzerine atılı "mala zarar verme" ve "nitelikli hırsızlığa teşebbüs" suçlarını işlediği savunulan iddianamede, 2 yıl 3 aydan 11 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Halit Şahin Fenerbahçe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title