Haberler

    Fenerbahçe: Futbol Oynama Niyetinde Değiliz

    Fenerbahçe Kulübü, gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından sert bir açıklama yaptı.

    Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında Mahmut Uslu sert açıklamalarda bulundu.

    Çaykur Rizespor maçı sonrası Trabzon havaalanına giderken yaşanılan silahlı saldırı hakkında açıklama yapan Fenerbahçe Kulübü'nde Mahmut Uslu şunları söyledi;

    "Fenerbahçe için çok önemli günler yaşadık. Bu olaylardan ötürü bütün siyasi şahsiyetler bu olaya sahip çıktı. İnanıyoruz ki kısa süre içinde failler bulunacaktır. Burada insanların canına kast edilmesi var. Sadece otobüsümüz değil medya mensupları da ölüm tehlikesi atlattı.

    110 kilometre hızla giderken kurşun atılıyor ama taş attı deniliyor. İsmail hoca şoförün hemen arkasında oturuyordu. Parça sekse İsmail hocamızın da canı tehlikede olabilirdi. Futbolcularımızla konuşma yaptık. Psikolojik olarak hiç iyi değiller.

    Moussa Sow tamamen hocasından izin alarak 1 günlüğüne Fransa'ya gitti. Bizim için şampiyonluklar ve dördüncü yıldız önemli değil futbolcularımızın can sağlığı önemli."

    Basın toplantısı öncesinde yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan kararlar ise şu şekilde;

    "Fenerbahçe'ye yapılan bir suikasttir. Eylem 41 kişinin hayatına kasten yapılmıştır. Bu olay bir Trabzonspor - Fenerbahçe odaklı bir eylem değil tamamen terör eylemidir. Fenerbahçe olarak bu eylemi kendi insanımıza mâl etme gibi bir durumumuz olmayacaktı.

    Liglerin ve futbolun sona geldiği ve kan döküldüğü ile ilgili açıklamalarımız bu konudandır. Bizim amacımız çok açıktır. Sakatlarımızın iyileşmesi nedeniyle erteleme istediğimiz haberleri var.. Lütfen bu gibi sığ düşüncelere ve provokatif açıklamara önem vermeyinn. Bizim liglerin şu kadar hafta ertelensin diye bir talebimiz yok.

    Bizim talebimiz bu oyunun can güvenliği sağlanarak oynanmasıdır. Ama bu olay aydınlanana kadar futbol oynama niyetinde değiliz. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.

    Fenerbahçe'yi ve Trabzonspor'u toplumsal bir kutuplaşmaya katmamak için elimizden geleni yaptık, yapacağız. Uzun süredir devam eden futbol faşizminden kurtulmak lazım. Eğer siz bir milli takım maçından sonra bile bütün kulüpler Aziz Yıldırım'ı şikayet edersiniz bu teröre yol verirsiniz. Eğer siz, başkanımıza bütün statlarda küfredilmesine ve şike diye bağrılmasına izin verirseniz. Baba Hakkıların, Metinlerin, Lefterlerin yerine bahis şirketlerini, sponsorları koymaktan vazgeçmemiz lazım. Liglerin ertelenmesi gibi bir kararın hiçbir anlamı yok. Biz yaşam hakkından bahsediyoruz. Top oynamak bundan önemli değildir."

    Deniz Tolga Aytöre'nin açıklamasından sonra konuşan Şekip Mosturoğlu ise şunları söyledi;

    "Ama ile başlayan açıklamalar yapmamalıyız. "Başkanımız 'Bu şike hadisesi değil, memleket elden gidiyor" derken, bu günleri görmüştü" Herkes kendi sorumluluklarını bilerek hareket etsin. Bu büyük bir yangındır. Buraya odun atarak kimse ateşi körüklemesin. Herkes eylemlerinde ve söylemlerinde çok dikkatli olmalı. Taraftarımızın dik duruşu bütün kumpasları ortaya çıkarttı. Bizim davamız da diğer davalar kadar kumpastır. Bunu da ortaya çıkartan bizim taraftarımızdır. Bu olay ile beraber ülkenin sinir uçlarıyla oynanıyorsa toplu bir şekilde tepki göstermeliyiz."

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Mahmut Uslu Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title