Haberler

Fatma Çiğdem Aydın kimdir? Sezai Aydın'ın eşi Fatma Çiğdem Aydın kimdir, ne zaman öldü?

Güncelleme:

Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın yaşamını yitirdi. Aydın'ın bir süredir koronavirüs tedavisi gördüğü ve bu nedenle vefat ettiği öğrenildi. Acı haberin ardından usta oyuncuyla ilgili merak edilenler aratılmaya başlandı. Sezai Aydın öldü mü? Sezai Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli? Sezai Aydın neden öldü? Fatma Çiğdem Aydın kimdir? Sezai Aydın'ın eşi Fatma Çiğdem Aydın kimdir, ne zaman öldü?

Yahşi Cazibe dizisindeki rolüyle hafızalara kazınan usta oyuncu Sezai Aydın, koronavirüs nedeniyle 69 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncu, bir süredir koronavirüs tedavisi görüyordu. Usta oyuncunun ölüm haberinin ardından Twitter hesabından paylaşım yapan İzzet Çapa, "Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Sezai Aydın 69 yaşında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti... Büyük yetenekti... Ömrünü sanata vakfetmiş bir isimdi... Kabri nur, mekanı cennet olsun... Sanat camiasının ve sevenlerinin başı sağ olsun" dedi. Peki Sezai Aydın öldü mü? Sezai Aydın kimdir, kaç yaşında, nereli? Sezai Aydın neden öldü? Fatma Çiğdem Aydın kimdir? Sezai Aydın'ın eşi Fatma Çiğdem Aydın kimdir, ne zaman öldü? Detaylar haberimizde.

SEZAİ AYDIN KİMDİR?

Sezai Aydın, 15 Şubat 1952, Ankara doğumludur. Türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı. John Rambo, Rocky Balboa ve Fred Çakmaktaş karakterleri seslendirmeleriyle ünlenmiştir.

Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu olan Aydın, Şehir Tiyatroları sanatçısı olup, bugüne kadar birçok oyunda görev yapmıştır. Bir dönem Keçiören Belediyesi'nde "Cumartesi Cumartesi" adlı bir çocuk eğlence programını yürütmüş olan ve kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde de rol alan usta sanatçı, yıllarca birçok ünlü yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini başarıyla yürütmüştür. Ayrıca, Başkent İletişim Bilimleri Akademisi13 Temmuz 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.'nde, Seslendirme ve Oyunculuk eğitimleri vermektedir.

Oynadığı bazı tiyatro oyunları

Nekrassov : Jean-Paul Sartre - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2012

Buluşma Yeri : Duşan Kovacevic - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2010

İstanbul Efendisi : Musahipzade Celal - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2008

Rumuz Goncagül : Oktay Arayıcı - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2007

Tekrar Çal, Sam : Woody Allen - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2006

Seni Seviyorum (oyun) : William Douglas - Tiyatrokare - 2005

Hadi Öldürsene Canikom : Aziz Nesin - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2004

Dosya (oyun) : Tuncer Cücenoğlu - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2003

Pazartesi Perşembe : Musahipzade Celal - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2001

Sersem Kocanın Kurnaz Karısı : Haldun Taner - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2000

Lüküs Hayat : Cemal Reşit Rey - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1999

Tatlı Çarşamba : Murıel Resnık

Oynadığı bazı sinema filmleri

Dar Alanda Kısa Paslaşmalar - 2000

Kurtlar Vadisi Gladio - 2009

Oynadığı bazı dizi filmler

Koca Koca Yalanlar - Rıza - 2018

Altınsoylar - Mülayim Altınsoy - 2016

Gönül İşleri - Muzaffer - 2014 [1]

Alemin Kıralı - Genco Panço - 2012-2013

Yahşi Cazibe - Patron Hulusi - 2010-2012

Çocukluk Günleri - 2009

Avrupa Yakası - Konuk Oyuncu : Mahalle Berberi - 2009

Gece Gündüz - 2008

Sessiz Gemiler - 2007

Gizli Patron - 2006

Ömer Seyfettin: Perili Köşk - 2005

Beni Bekledinse - 2004

Serseri - 2003

Kınalı Kar - 2002

İç Güveyi Billy - 1999

Örümcek (dizi) - 1998

Kanal Yumuşak G - 1998

Yeni Bir Yıldız - 1997

Umut - 1997

Postacı Kapıyı Ara Sıra Çalar - 1993

Kaynanalar - 1974

Aşk Bir Hayal- Konuk Oyuncu: Mümtaz Amca

Seslendirmeleri

Peter Pan Kaptan Hook

Taş Devri'ndeki Fred Çakmaktaş karakteri (çizgi film)

Cosby Show dizisinde Bill Cosby karakteri

Obelix (Hopdediks)

Sylvester Stallone

Ayı Yogi (çizgi film)

Robert de Niro

Al Pacino

Red Kit'teki Joe Dalton karakteri (çizgi film)

İnanılmaz Aile Edna

Shrek sonsuza dek mutlu

Testere 4,5,6,7 John Kramer

FATMA ÇİĞDEM AYDIN KİMDİR?

Sanatçı Sezai Aydın'ın eşi, kadın hakları savunucusu ve psikolog Fatma Çiğdem Aydın Kasım ayında kanser nedeniyle 60 yaşında hayatını kaybetmişti.

Sezai Aydın kimdir: 15 Şubat 1952 doğumlu Sezai Aydın Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. Şehir Tiyatroları'nda uzun yıllar görev yapan Aydın, bir dönem Keçiören Belediyesi'nde "Cumartesi Cumartesi" adlı bir çocuk eğlence programının sunuculuğunu üstlendi. Usta sanatçı yıllarca birçok ünlü yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini başarıyla yürüttü.

İbrahim Çelik
Haberler.com - Gündem

Sezai Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title