Haberler

Fair-play Ruhunun Arkasında Duracağız"

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel'in, 3-3 berabere kaldıkları maça dair "Vicdani olarak rahatız" açıklamasına tepki gösterdi.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel'in, 3-3 berabere kaldıkları maça dair "Vicdani olarak rahatız" açıklamasına tepki gösterdi.

Hoşcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısı sebebiyle Akhisar Belediyespor maçıyla ilgili bir görüş açıklamaktan kaçındığını belirterek, Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel ve teknik direktör Cihat Arslan'ın açıklamalarının kendisini çok üzdüğünü kaydetti.

Eskişehirspor'un onurlu mücadelesine devam ettiğini anlatan Hoşcan, şöyle konuştu:

"Manisa temsilcisinin attığı 3. golün öncesinde ve sonrasında gelişen olayları herkes gördü. Herkes kendi işine baksın. Cihat Arslan'ın bu konuda gereksiz yorumlar yapmasını doğru bulmuyorum. Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel, sevdiğim ve takdir ettiğim bir kişidir. Onun 'vicdanım rahat' açıklamalarını da hiç uygun bulmadım. Beni arayıp, konuşabilirdik. Eskişehirspor'un kimseden bir beklentisi yok. Onurlu ve dik duruşumuzu sürdürüp, mücadelemizi devam ettireceğiz."

Hoşcan, bazı maçlarda kulübede oturmayıp, agresif şekilde takımını yöneten teknik direktörlerin, bazı maçlarda da kulübeden çıkmadığını da öne sürdü.

Bu yıl Süper Lig'in nasıl tescil edileceğini merakla beklediğini vurgulayan Hoşcan, "Ligin sonuna geldik ve 9 maç kaldı. Burada çok kulübün başı yandı. Bu takımların başında Eskişehirspor geliyor. Eskişehirspor fair-play kurallarına uymakta kararlı bir kulüptür. Sonuçları ne olursa olsun fair-play ruhunun sonuna kadar arkasında duracağız" ifadelerini kullandı.

"Kayserispor maçı bizim için önemli"

Hoşcan, yarın akşam deplasmanda Kayserispor ile önemli bir maça çıkacaklarını anımsatarak, "Son haftalarda isteğimiz sonuçları alamadık. Kayserispor maçı bu yüzden bizim için önem taşıyor. Oyuncularımız Nevşehir'in Avonos ilçesinde kamp yapıyor. Bu akşam itibariyle Kayseri'ye geçecekler. Kaybettiğimiz puanlar moralimizi ciddi anlamda bozdu. Ancak sonuna kadar direnip, yolumuza devam edeceğiz" diye kaydetti.

Eskişehirspor-Akhisar Belediyespor mücadelesinde ev sahibi ekipten bir futbolcu sakatlandığı için bir süre durdurulan oyun hakem Barış Şimşek tarafından hava atışıyla başlamış, topu kazanan konuk takımda Onur Ayık 81. dakikada attığı golle skoru 3-3'e getirmişti. Bunun üzerine Eskişehirsporlu futbolcular ve teknik heyet, fair play açısından topun kendilerine verilmesi gerektiğini savunarak itirazlarda bulunmuş, saha içinde gerginlik yaşanmıştı. Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel ise golle ilgili açıklamasında "Vicdani olarak rahatız" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Spor

Akhisar Belediyespor Hüseyin Eryüksel Eskişehirspor Mesut Hoşcan Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title