Haberler

Faili Meçhul Cinayetler Davası

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 1990'lı yıllarda işlenen 18 faili meçhul cinayetle ilgili Mehmet Ağar, bazı özel harekat polisleri ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 19 kişi hakkında 765 sayılı TCK'nın "cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek" suçlamasıyla açtığı davanın ilk duruşması 16 Nisan 2014'te Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Mahkemenin tensip zaptına göre, mahkeme, sanıklardan "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında, "üzerine atılı suçun niteliği ve savunmasının istinabe yöntemiyle de alınamayacak olması gözetilerek", yakalama emri çıkarılmasını kararlaştırdı.

Sanıklardan Alper Tekdemir ve Yusuf Yüksel hakkında, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin, soruşturma devam ederken çıkardığı 16 Eylül 2011 tarihli yakalama emrinin kaldırılarak, yeni yakalama emri düzenlenmesine karar veren mahkeme, sanıklardan Mehmet Kemal Ağar'ın avukatının "iddianamenin reddine" ilişkin talebini reddetti.

Sanıklardan eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın'ın tutukluluk halinin devamını kararlaştıran mahkeme, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın da arasında bulunduğu Ankara'daki 11 müşteki için duruşma gününü bildiren çağrı kağıdı çıkarılmasına, diğer şehirlerdeki müştekilerin şikayet, delil ve katılma taleplerinin sorulması için talimat yazılmasına karar verdi.

İddianamede "maktül" olarak geçen Tarık Ümit'in kızı Hande Ümit'in şikayet ve delillerinin tespiti için ise Almanya'daki adresine, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü aracılığıyla istinabe evrakı gönderilmesi kararlaştırıldı.

-İddianame

TMK'nın 10. maddesiyle yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır'ın hazırladığı iddianame, Namık Erdoğan, Metin Vural, Recep Kuzucu, Behçet Cantürk, Savaş Buldan, Haci Karay, Adnan Yıldırım, İsmail Karaalioğlu, Yusuf Ekinci, Ömer Lutfi Topal, Hikmet Babataş, Medet Serhat, Feyzi Aslan, Lazem Esmaeılı, Asker Smıtko, Tarık Ümit, Salih Aslan ve Faik Candan cinayetlerini kapsıyor.

İddianamede "şüpheliler" Mehmet Kemal Ağar, İbrahim Şahin, Mehmet Korkut Eken, Ayhan Çarkın, Ayhan Akça, Ziya Bandırmalıoğlu, Ercan Ersoy, Ahmet Demirel, Ayhan Özkan, Seyfettin Lap, Enver Ulu, Uğur Şahin, Alper Tekdemir, Yusuf Yüksel, Abbas Semih Sueri, Lokman Külünk, Mahmut Yıldırım, Nurettin Güven ve Muhsin Korman olarak gösteriliyor.

Sanıklar, 765 sayılı TCK'nın "cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek ve adam öldürmeye iştirak"le suçlanıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın'ın 1993'te öldürülmesine ilişkin Mehmet Kemal Ağar, İbrahim Şahin, Korkut Eken, eski özel harekat polisleri Ayhan Çarkın, Ziya Bandırmalıoğlu, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Seyfettin Lap, Ahmet Demirel, Ayhan Özkan, Uğur Şahin ve Alper Tekdemir hakkında 765 sayılı TCK'nın "cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek" suçundan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesine dava açmıştı. Davanın ilk celsesi önceki haftalarda görülmüştü. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kemal Ağar Mahmut Yıldırım Mehmet Ağar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title