Haberler

Evleri Gezip, Yaşlı ve Yardıma Muhtaç Olanlara Yardım Eli Uzattılar

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, 'Uzat Elini Projesi' kapsamında 148 hane ziyaret edilip, bakıma muhtaç, yaşlı ve engelli kişiler sağlık kontrollerinden geçirilip, eksikleri giderilmeye çalışıldı.

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, 'Uzat Elini Projesi' kapsamında 148 hane ziyaret edilip, bakıma muhtaç, yaşlı ve engelli kişiler sağlık kontrollerinden geçirilip, eksikleri giderilmeye çalışıldı.

Milas'ta Kaymakamlığı öncülüğünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, 75. Yıl Devlet Hastanesi ve M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından Milas'ta yaşayan, bir başkasının yardımına ihtiyaç duyan yaşlı, engelli, yatağa bağımlı vatandaşların yaşam alanlarının incelenerek, ihtiyaçlarının ve eksiklerinin tespit edilip, sorunlarının çözüme kavuşturulması amacıyla geçen Mart ayında 'Uzat Elini Projesi' hayata geçirildi.

Proje kapsamında bugüne kadar 148 hane ziyaret edildi. Proje ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Milas Kaymakamı Fuat Gürel, ziyaretler sırasında vatandaşların mevcut durumlarını değerlendirip, yaşam şartları ve ihtiyaçlarını tespit ettiklerini belirterek, "Gidilen hanelerin tamamına gıda paketi verildi. Bazılarına nakdi yardım yapıldı. Ziyaret edilen hanelerde sağlık problemi yaşadıkları tespit edilenler hastaneye götürülerek tedavi ettirildi" dedi.

'YAŞLILAR BAKIMA VE SEVGİYE MUHTAÇ'

Ziyaretlerinde yanlarında mutlaka güvenlik güçlerinin, sağlık personellerinin ve kurum yöneticilerinin, mahalle muhtarlarının da kendilerine eşlik ettiğini belirten Kaymakam Gürel, "Ziyaretlerimiz sırasında her türlü eksiklik tespit edilip, giderilmeye çalışılıyor. Ama ne yazık ki yaşlılarımızın daha çok bakıma ve sevgiye ihtiyaç duyduğunu görüyoruz. Çok kötü fiziki durumlarda yaşamını sürdürmeye çalışan yaşlılarımız var. Yatalak olanlar var. Köylerdeki tuvaletlerin birçoğu bahçede. Özellikle bu yürüme güçlüğü çeken yaşlılarımız için büyük sorun teşkil ediyor" dedi.

'MAALESEF ÇOK BAKIMSIZ BIRAKILIYORLAR'

Toplumda yaşlılara yönelik duyarlılığın artırılması gerektiğine dikkat çeken Kaymakam Gürel, "Yaşlılarımız maalesef çok bakımsız bırakılıyorlar. Unutmayalım ki hepimiz birer yaşlı adayıyız. Yaşlılarımızın kalan ömürlerini kötü şartlarda geçirmemeleri için elimizden geleni yapıyoruz. İkna edebildiklerimizi bölgemize yakın huzurevlerine gönderiyoruz. Ama bu seçeneği birçok yaşlımız kabul etmiyor. Onun için ilçemize bir huzurevi kazandırmayı amaçlıyoruz. Şu an öğrenci yurdunun yapıldığı alana bir huzurevi yapılması düşünülüyor. İnşallah kısa süre içerisinde proje hayata geçer. Aslında hasta bakım merkezine de ihtiyacımız var" dedi.

'EVLERDE BAKIM, ONARIM VE TEMİZLİK YAPILIYOR'

Ziyaretler sırasında tekerlekli sandalye, ortopedik yatak gibi ihtiyaçların giderildiğini belirten Kaymakam Gürel, "75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Evde Bakım Ünitesi tarafından 15 kişi evlerinden alınarak gerekli tedavileri yapıldı. İki vatandaşımız 10 gün boyunca hastanede tedavi altına alınırken, bu vatandaşlarımız evlerinin bakım, onarımı ve temizliği yapıldı. Ardından tekrar evlerine bırakıldılar. Ayrıca engelli, yatağa bağımlı, yaşlı vatandaşların maaş alması için ihtiyaç duyulan rapor ve diğer işlemlerinin yapılması için de çalışmalar yapıldı" diye konuştu.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fuat Gürel Muğla Milas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title