Haberler

    Evinizde Uygulayabileceğiniz Feng Shui Teknikleri

    İnsan, doğanın bir parçasıdır. Yaşadığı ortamda tıpkı doğadaki gibi bir denge ve uyum arar. İnsanın yaşadığı mekanla uyumsuzluk içinde olması, günlük hayatını ve ruh durumunu olumsuz etkiler. Kelime karşılığı “rüzgar” ve “su” olan kadim Çin öğretisi Feng Shui, doğaya içkin evrensel hayat enerjisini, içinde yaşam sürdürdüğünüz ortamlarda harekete geçirme tekniklerini sunar. Bu felsefe, doğa enerjisi ile uyum ve denge içinde yaşamayı ve bunu yaşam alanlarınıza taşımanın yollarını gösterir. Yaklaşık 5,000

    İnsan, doğanın bir parçasıdır. Yaşadığı ortamda tıpkı doğadaki gibi bir denge ve uyum arar. İnsanın yaşadığı mekanla uyumsuzluk içinde olması, günlük hayatını ve ruh durumunu olumsuz etkiler. Kelime karşılığı "rüzgar" ve "su" olan kadim Çin öğretisi Feng Shui, doğaya içkin evrensel hayat enerjisini, içinde yaşam sürdürdüğünüz ortamlarda harekete geçirme tekniklerini sunar. Bu felsefe, doğa enerjisi ile uyum ve denge içinde yaşamayı ve bunu yaşam alanlarınıza taşımanın yollarını gösterir.

    Yaklaşık 5,000 yıla dayanan geçmişi ile Feng Shui öğretisi, insanın doğal yapısına en uygun yaşam alanlarını düzenlemesine yardımcı olur. Yaşam alanlarınızı bu felsefenin kurallarına göre şekillendirdiğinizde daha sağlıklı ve mutlu yaşayabilir; sağlıklı ilişkiler kurabilir ve kendinizi daha kolay gerçekleştirebilirsiniz.

    Evlerin insan yaşamı üzerinde büyük etkisi vardır. Evinizde sakladığınız ve yığın haline gelen eşyalar, enerjinin evin içerisinde dolaşımını aksattığından tıpkı hastalanmanıza yol açan virüsler gibi hayatınızda olumsuzluklara neden olur. Evinizi öncelikle Feng Shui ile bu yer kaplayan gereksiz yığınlardan arındırmalı ve hayatınızdaki tıkalı alanların açılmasını sağlamalısınız.

    Oturma odanızda Feng Shui

    Evinizin oturma odasının duvarlarına, sahip olmayı hayal ettiğiniz canlı ve cansız varlıkların resimlerini asabilirsiniz. Odaya konumlandırılacak bir ayna, odanın daha geniş görünmesini sağlar. Fakat aynalar, karşılıklı konumlandırılmamalıdır. Çünkü bu, Feng Shui'ye göre evin bereketini kaçırır.

    Mutfağınızda Feng Shui

    feng shui kitchen colors

    Bereket ve zenginliği temsil eden mutfağınızın dekorasyonu ahşapsa, kullanılacak seramikler açık tonda olmalıdır. Bu felsefeye göre en önemli kural; mutfak ve tuvalet kapılarının karşılıklı olmamasıdır. Çünkü mutfaktaki bereket tuvaletten akıp gidecektir. Mutfakta kullandığınız askıları negatif enerjiyi azaltma özelliğinden dolayı metal tercih etmelisiniz. Ocak ve fırın (ateş), lavabonun (su) yanında ya da karşısında konumlandırılmamalıdır. Ayrıca mutfak ve tuvaletinizdeki muslukların ucu, enerjinin aşağı çekilmemesi için kapalı tutulmalıdır.

    Tuvalet ve banyonuzda Feng Shui

    Banyo ve tuvaletiniz aile bireylerinin bağlılığını ve parasal gücü temsil eder.  Tuvalet ve banyonuzun duvarlarında mavi, yeşil, turuncu gibi renkler kullanabilirsiniz. Banyonuz ve tuvaletiniz, evin giriş kapısından girildiğinde görünebilir olmamalı ve büyük yatak odası ile aynı duvarı paylaşmamalıdır. Ayrıca oturma odasının karşısında da olmamalıdır. Çünkü maddi kazancın suyla beraber akıp gidebilir.

    Yatak Odanızda Feng Shui

    A stark white room with red and white flowers

    Yatak odanız ana kapıdan ve yoldan uzak, güneşli, dikdörtgen veya kare şeklinde ve orantılı olmalıdır. Duvarlarda sıcak renkler tercih edebilirsiniz. Yatak, kapının çaprazında bulunmalı ve ayaklarınız kapıya ve aynaya dönük olmamalıdır. Başınız ve ayaklarınız pencereye dönük olmamalıdır. Yatağınızın tam karşısında ayna konumlandırmamanızda fayda vardır.

    Kaynak: Milliyetemlak.com / Emlak

    Çin Halk Cumhuriyeti Emlak Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title