Haberler

Evi Yanan Aileden Teşekkür Ziyareti

Güncelleme:

Şimşek Ailesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ziyaretinde bulundu.

Geçtiğimiz ay evleri yanan ve Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile evleri onarımdan geçirilen Şimşek Ailesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ziyaretinde bulundu.

Başkanlık Makamı'nda gerçekleşen ziyarette Ahmet Şimşek kendilerine vermiş olduğu destekten dolayı Başkan Özhaseki'ye teşekkür ederek "Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Çok teşekkür ederiz. Bu yangının verdiği hasarı karşılayacak durumumuz yoktu. Elimizden tuttunuz. Dar günümüzde yanımızda oldunuz. Bizi kabul ettiğiniz için de ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

Ahmet Şimşek'in annesi Pembegül Ünalan da Başkan Özhaseki'ye teşekkür ederek "Allah sizden bin kere razı olsun. Başkanlığını daim etsin" şeklinde konuştu.

Başkan Özhaseki ise aileye tekrar geçmiş olsun diyerek "Önemli olan böyle kötü günlerde birlikte olabilmek. Allah kimseye böyle bir felaket göstermesin. Başka yapabileceğimiz ne varsa yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı. Başkan Özhaseki, Şimşek Ailesinin en küçük ferdi Halil'e bir de oyuncak araba hediye etti.

ÖZHASEKİ, PALASLILARA BÜYÜKŞEHİR KANUNUNU ANLATTI

Öte yandan Palas Belediye Başkanı Hacı Zengin de beraberindeki Palaslılarla Başkan Özhaseki'yi ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Özhaseki Palas Belediye Başkanı Zengin ve beraberindekilere Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun getirileri hakkında bilgiler verdi. Başkan Özhaseki, "Bu kanunla Kayseri'de hiç bir ilçe belediyesi kapanmıyor. Ancak altyapı başta olmak üzere birtakım hizmetler artık Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirilecek. Bu kanunla birlikte ilçelerimizin su, kanal ve arıtma tesisi gibi bütün altyapı hizmetleri, itfaiye ve ulaşım hizmetleri Büyükşehir Belediyesi'ne geçiyor. Altyapı önemli ve oldukça da masraflı bir yatırım alanı. İlçe belediyelerimizin imkanlarının kısıtlı olduğunu da hepimiz biliyoruz. Bu meşakkatli ve masraflı işleri artık Büyükşehir Belediyesi yerine getirecek. Bunun yanında birçok ilçemizin itfaiye teşkilatı yok. Buralarda itfaiye müfrezeleri kurarak, Allah korusun bir yangın durumu söz konusu olduğunda acilen müdahale edebileceğiz. Ulaşım konusunda da büyük kolaylıklar sağlanacak" diye konuştu.

ZİYARETLER GÜN BOYU DEVAM ETTİ

Başkan Özhaseki, ayrıca çeşitli sivil toplum örgütü, dernek temsilcileri ve çeşitli mahalle muhtarlarını da makamında kabul ederek ayrı ayrı görüştü.

Ziyaretler çerçevesinde Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mustafa Kıranatlıgiller yönetimiyle birlikte Başkan Özhaseki'ye nezaket ziyaretinde bulundu.

Odaları hakkında bilgiler veren Kıranatlıgiller, Başkan Özhaseki'den tekstil sektöründeki hızlı değişime nasıl ayak uydurmaları gerektiği noktasında çeşitli tavsiyeler aldı.

Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası'na gelişmeleri ve değişimleri doğru algılamaları tavsiyesinde bulunan Başkan Özhaseki, "Çarşı içini kocaman bir hipermarkete çevirebilirsek çarşı rahatlar. Bunun için şimdi bir kültür yolu projesi var. Arkasından yayalaştırma projesi gelecek. Arkasından keyifli mekanlar ortaya çıkacak. O zaman çarşı büyük alışveriş merkezleri ile rekabet edebilecek konuma gelecek" ifadelerini kullandı.

Erzurumlular Derneği Başkanı Turan Taşçı ve beraberindekiler de Başkan Özhaseki'yi ziyaret edenler arasındaydı.

Başkan Özhaseki, Dernek Başkanı Taşçı'dan Kayseri'de yaşayan Erzurumlular ve dernekleri hakkında çeşitli bilgiler aldı.

Öte yandan Kocasinan İlçesi'nden bazı mahalle muhtarları da Başkan Özhaseki'ye teşekkür ziyaretinde bulunarak 'Mahalleler Erciyes'le Buluşuyor' projesinin mahallelerindeki olumlu yansımalarını anlattı.

Konuklarıyla bir süre görüşen Başkan Özhaseki de muhtarlara Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projeleri hakkında bilgiler verdi.

Ayrıca Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Oğuz da beraberindeki dernek üyeleriyle Başkan Özhaseki'yi ziyaret etti.

Dernek Başkanı Oğuz, Başkan Özhaseki'nin Kayseri'nin gururu olduğunu söyleyerek "Kayserimizi Kayseri yaptın. Muhtarlarımız sizi çok seviyor. Biz Muhtarlar Derneği olarak her zaman yanınızdayız. Allah sizi elimizden almasın" dedi.

Başkan Özhaseki'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Muhtarlarımız bizim mahallelerdeki sesimiz, soluğumuz, nefesimizdir. Kayseri'deki muhtar arkadaşlarımızla aramızda çok iyi bir muhabbet var" şeklinde konuştu.

Başkan Özhaseki'nin son konukları Kayseri Erciyes Görme Engelliler Spor Kulübü oldu. Kulüpleri hakkında bilgiler veren kulüp başkanı Yasin Duran, Başkan Özhaseki'ye kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti

Başkan Özhaseki, Kayseri Erciyes Görme Engelliler Spor Kulübü'ne faaliyetlerinde başarılar dileyerek Büyükşehir Belediyesi olarak kulübe her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

mehmet özhaseki kayseri erciyes palas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title