Haberler

Everest Tırmanışa Kapanınca Depremden Kurtuldular

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Taner Uysal'ın Everest'te çekilmiş fotoğrafları göstermesi- Taner Uysal'ın konuşması- Taner Uysal'ın kamerasından şu anda çığ altındaki kamp bölgesinin görüntüleri- Taner Uysal ve arkadaşının bölgede çekilmiş fotoğrafları Everest tırmanışa kapanınca depremden kurtuldular- Everest Dağı'nın kar yağışı nedeniyle tırmanışa kapatılması üzerine Türkiye'ye erken dönmek zorunda kalan Türk dağcılar, böylece Nepal'deki depremden kurtulmuş oldu- Zirve Dağcılık Marmaris Şubesi Üyesi Uysal: "Türkiye'ye döndüğümüzde Nepal'de çok büyük bir deprem felaketinin yaşandığını öğrendik.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Taner Uysal'ın Everest'te çekilmiş fotoğrafları göstermesi- Taner Uysal'ın konuşması- Taner Uysal'ın kamerasından şu anda çığ altındaki kamp bölgesinin görüntüleri- Taner Uysal ve arkadaşının bölgede çekilmiş fotoğrafları Everest tırmanışa kapanınca depremden kurtuldular- Everest Dağı'nın kar yağışı nedeniyle tırmanışa kapatılması üzerine Türkiye'ye erken dönmek zorunda kalan Türk dağcılar, böylece Nepal'deki depremden kurtulmuş oldu- Zirve Dağcılık Marmaris Şubesi Üyesi Uysal: "Türkiye'ye döndüğümüzde Nepal'de çok büyük bir deprem felaketinin yaşandığını öğrendik. Büyük şans eseri, bir gün önce yurda gelmekle depremden kurtulmuş olduk" Everest Dağı'nın kar yağışı nedeniyle tırmanışa kapatılması üzerine Türkiye'ye erken dönmek zorunda kalan Türk dağcılar, bu sayede Nepal'deki depremden etkilenmedi.Zirve Dağcılık Marmaris Şubesi Üyesi Taner Uysal ve arkadaşı Murat Akay, tırmanış için "Dünyanın damı" olarak adlandırılan Nepal'deki Everest Dağı'na gitti. Türk dağcılar, depremden yaklaşık 24 saat önce Nepal'den ayrıldıkları için, binlerce kişinin yaşamını yitirdiği depremden etkilenmedi. Marmaris'in Armutalan Mahallesi'ndeki evinde yaşadıklarını gazetecilere anlatan 65 yaşındaki Uysal, fırsat buldukça yürüyüş ve dağcılık faaliyetleri için Nepal'e gittiklerini söyledi. Son ziyaretlerinde Everest ana kampına gittiklerini ve tırmanışlar gerçekleştirdiklerini belirten Uysal, "6 bin 189 metre yüksekliğindeki Island Peak zirvesine çıkmayı hedefliyorduk. Ana kampa vardık ancak gece kar bastırdığı için, dağ tırmanışa kapatıldı. Bu nedenle tırmanışı iptal etmek zorunda kaldık" dedi.Planlarının bozulması nedeniyle yurda erken dönme kararı aldıklarını bildiren Uysal, depremden yaklaşık 24 saat önce Nepal'den ayrıldıklarını, 24 Nisan'da Türkiye'ye vardıklarını kaydetti.Uysal, "Türkiye'ye geldiğimizde Nepal'de çok büyük bir deprem felaketinin yaşandığını öğrendik. Büyük şans eseri bir gün önce yurda gelmekle depremden kurtulmuş olduk" diye konuştu. Kamp kurdukları ve gittikleri yerlere çığ düştüğüne dikkati çeken Uysal, "Kamp bölgesinden yaklaşık 20 dağcının cesedi çıkartılmış. Aldığım haberlere göre, ana kamp civarında kurtarılmayı bekleyen en az 150 kadar insan var. Çok üzücü bir olay. Aklım hala orada" ifadesini kullandı. Nepal'in dünyanın en güzel yerlerinden olduğunu dile getiren Uysal, tekrar gitmek istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

taner uysal Marmaris türkiye Nepal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title