Haberler

Esogü'de 8. Biyoloji Çözümlemeleri Etkinlik Sergisi Açıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü son sınıf öğrencilerinin bitirme tezleri kapsamında hazırladıkları araştırma projelerinden oluşan '8. Biyoloji Çözümlemeleri Etkinlik Sergisi' açıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü son sınıf öğrencilerinin bitirme tezleri kapsamında hazırladıkları araştırma projelerinden oluşan '8. Biyoloji Çözümlemeleri Etkinlik Sergisi' açıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen sergi açılışında konuşan Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmühan Potoğlu Erkara, mezunlara seslenerek her mezuniyetin yeni bir basamağın başlangıcı olduğunu hatırlattı ve onların gelecekte okullarını ve ailelerini en iyi şekilde temsil edeceğine inancının tam olduğunu belirtti. Prof. Dr. İsmühan Potoğlu Erkara tüm bölüm öğretim üyelerine de mezunlara bugüne kadar gösterdikleri rehberlik, şefkat ve ilgi için teşekkür etti. Mezunlara hayatları boyunca sağlık, saygı ve sevgiden asla vazgeçmemelerini öğütleyen Prof. Dr. İsmühan Potoğlu Erkara, bu üç şeyin kendilerine, ailelerine ve ülkemize mutluluk getireceğini kaydetti. Mezunlardan hızla değişen dünyada değişime ayak uydurmalarını ve dürüst, çalışkan, sevgi dolu, adil ve iyi insanlar olmalarını isteyen Prof. Dr. İsmühan Potoğlu Erkara, mezunların bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyip öğrenerek, milletimize hizmet edeceklerine tüm kalbiyle inandığını da belirtti ve elde edecekleri tüm başarıların kendileri için gurur kaynağı olacağını ifade etti.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vural Bütün, aldıkları dört yıllık eğitim sonunda tüm mezunlarda bir Ar-Ge bilincinin oturduğunu düşündüğünü belirtti. Böyle etkinliklerin mezunlara araştırma, sorgulama ve merak etme gibi değerleri kazandırma açısından önemli olduğunu ve mezunların ileride akademik camiada, özel sektörde ya da STK'larda bulunacakları faaliyetlere de katkıda bulunacağına inandığını söyledi. Prof. Dr. Vural Bütün, serginin verimli geçmesini ve burada oluşacak sinerjinin bundan sonra da devam etmesini dileyerek konuşmasını tamamladı.

ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çabuk, mezunların böyle etkinliklerin bundan sonraki hayatlarına ne kadar değerli katkılar sağladığını yıllar geçtikçe daha iyi fark edeceğini belirtti ve bu nedenle onlara '8. Biyoloji Çözümlemeleri Etkinlik Sergisi'ni iyi değerlendirmelerini tavsiye etti. Etkinlik programında yer alan mezunlarla buluşma panelinin mesleki ve insani açıdan geçmişle bağları koparmamak adına çok önemli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ahmet Çabuk, meslekte önemli çalışmalar yapan Prof. Dr. Kubilay Uzuner'in vereceği konferansa da değinerek, mezunların kendisinin tecrübelerinden yararlanmaları gerektiğini vurguladı. Mezunlardan kendilerinden önce mesleğe katkı sağlayanlara Türk kültürünün gereği olarak saygı göstermelerini isteyen Prof. Dr. Ahmet Çabuk, mezun öğrencilerden ileride yapacakları çalışmaların önemini bilmelerini ama bu çalışmaların okyanusta bir damla olduğunu da unutmamalarını istedi. Biyoloji Çözümlemeleri Etkinlik Sergisi'nin sekizinci kez düzenlenmesine rağmen geçmişi 1980'lerin başlarına kadar uzanan Biyoloji Bölümü'nün çok eski mezunlarının olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Çabuk, tüm bu yıllar boyunca bitirme tezlerinin çok değerli sonuçlara ulaştığını ve mezunların da önemli mevkilere geldiklerini söyledi. İş başvurusu sürecinde ESOGÜ mezunu olmanın bir avantaj olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ahmet Çabuk, mezunlardan üniversiteleriyle gurur duymalarını istedi. Prof. Dr. Ahmet Çabuk, mezunların ESOGÜ ailesinin kıymetli bireyleri olduğunu ve ülkemizin kendilerinden çok şeyler beklediğini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından ESOGÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kubilay Uzuner'in verdiği 'Davranışın Fizyolojik Temelleri' konulu açılış konferansı gerçekleşti. Daha sonra '8. Biyoloji Çözümlemeleri Etkinlik Sergisi' poster sunumları yapılarak sergi alanı gezildi. Sonrasında Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Ünsal, Dr. Seda Ercan Akkaya ve Mine Önder in konuşmacı olarak katıldığı geleneksel 'Mezun Buluşmaları Paneli' gerçekleşti. Katılım belgelerinin verilmesiyle etkinlik sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Ahmet Çabuk Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title