Haberler

Esnaf Odaları Başkanları Sorunları Tartıştı

Esnaf ve Sanatkarların Sorunları Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlar Kurulu'nda Ele Alındı. Toplantıya Katılan Vali Yavuz Erkmen, "Esnafımızın Güçlü ve Mutlu Olması Bizim Mutluluğumuzdur" Dedi.

Esnaf ve sanatkarların sorunları Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlar Kurulu'nda ele alındı. Toplantıya katılan Vali Yavuz Erkmen, "Esnafımızın güçlü ve mutlu olması bizim mutluluğumuzdur" dedi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Başkanlar Kurulu toplantısı Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Yavuz Erkmen, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal, Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Hüseyin Demirel, sivil toplum örgütü temsilcileri ve oda başkanları katıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun, Türkiye'nin faize en fazla para ödeyen ülke olduğunu belirterek, 2006-2007 yıllarında protesto edilen senet ve karşılıksız çek sayısında büyük artış kaydedildiğini açıkladı. Coşkun, "60. Hükümetten, esnaf ve sanatkarlarımızın toplumda üstlendikleri görev ve sorumluluğa paralel olarak daha çok desteklenmesi, işlerini ve işyerlerini geliştirip milli ekonomiye daha çok katkıda bulunmaları ve belirli ölçüde istihdam sağlamaları yönünde geliştirici, kolaylaştırıcı, hafifletici düzenlemeler yapmasını bekliyoruz. 60. Hükümet esnaf ve sanatkarlarımızın önemli bir beklentisini yerine getirmiş ve Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla Halk Bankası tarafından esnaf ve sanatkarlarımıza verilen kredilerin limiti 25 bin YTL'den, 35 ve 50 bin YTL'ye çıkartılmıştır. Bu durum camiamız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. 60. Hükümetin programında reel ekonomiye, yatırım üretim ve istihdam politikalarına önemli yer verilmesi memnuniyet vericidir. Ancak programın kağıt üzerinde kalmayıp, süratle uygulamaya konulması gerekmektedir. Milli ekonomiyi içeriden vuran ve ekonomik hayatımızda telafisi mümkün olmayan kayıplara neden olan kayıt dışı ekonominin mutlaka kararlılıkla önlenmesi gerekmektedir. Gelişmiş ülkelerde sıfıra indirilen kayıt dışı, ülkemizde yüzde 52 civarındadır. Türkiye, iç ve dış borcu yüksek, milli gelirin 1/3'ü kadar ithalat yapan, işsizliğin çok yüksek olduğu, dış kredilere yüksek faiz ödeyen, dış ticaret ve cari açığı giderek artan bir ülke özelliği göstermektedir. Bu tablonun yatırım, üretim ve istihdam esasına dayanan reel ekonomi yerine, tüketim ve ithalat ekonomisinin tercih edilmesi nedeniyle oluştuğunu belirtmek istiyorum. Bütün bunların dışında, Türkiye faize en fazla para ödeyen ülke durumundadır. Ülkemizin ödediği çok yüksek faiz oranları da reel ekonomiden uzaklaşıldığını göstermektedir. İthalat ve tüketim ekonomisinin sonuçları ülkemizin ekonomik ve ticari hayatına doğrudan yansımış, 2006-2007 yıllarında protesto edilen senet, karşılıksız çek sayısında büyük artış kaydedilmiştir" dedi.

Vali Yavuz Erkmen de, esnafın Türk toplumunun temel direği olduğunu belirterek, "Esnaf ne kadar huzursuz olursa Türk toplumu olarak bizler de huzursuz oluruz. Esnafın güçlü, mutlu olması bizim mutluluğumuzdur" şeklinde konuştu.

Tüketici kredisi kullanımında üç misli artış olduğunu belirten Vali Erkmen, "Kullanılan tüketici kredisi 24 katrilyonken 60 katrilyona çıkmıştır. Bu kredilerin büyük kısmı ev ve arabada kullanılıyor. Lüks yaşayan toplum haline geliyoruz. Kredi kullanma olayı bu kadar arttığı için bu sorunlar da sürecektir. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmasını bilmeliyiz" dedi.

(ET-AK)

29.09.2007 17:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

Bakmadan Geçme

Bu kadarı da fazla ama! Wanda Nara sere serpe poz verdi

Bu kadarı da fazla ama! Wanda Nara sere serpe poz verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title