Haberler

Eskişehirspor - Sivasspor Maçının Ardından

Eskişehirspor - Sivasspor Maçının Ardından

ESKİŞEHİRSPOR - SİVASSPOR MAÇININ ARDINDAN

Eskişehirspor, kendi sahasında Sivasspor'u uzatma dakikalarında Pele'nin attığı golle 2-1 yenerek 3 puanı alan taraf oldu. Maç sonrası her iki takımın teknik direktörleri ve futbolcuları karşılaşmayı değerlendirdi.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

"Bu haftaki maçın çok zor olacağını biliyorduk. Sakat ve cezalı futbolcularımızın da olması nedeniyle ister istemez oyun kurgumuzda değişiklik yapmamız gerekiyordu. İlk 10 dakikaya baktığımızda ara paslarda ve koşularda problem yaşıyorduk. Serdar'ı kenara alarak oyunun gidişatını değiştirdik ve golü bulduk. Ondan sonraki süreç içerisinde duran toptan yediğimiz bir gol tabi ki bizi bocalama devresine soktu. Ama ikinci yarı toparlanmasını bildik ve taktik varyasyonlarla maçı kazanmak adına bütün hamleleri yaptık. Son dakikada frikikten gelen golün mutluluğu tarif edilemez. Taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Hiç susmadan bize o coşkuyu gösterdiler. Benim için manevi değeri olan, birlikte UEFA'ya, Şampiyonlar Ligi'ne gittiğimiz takımımızın olması da ayrı bir duyguydu. Nitekim onlarda çok iyi oynadılar. Kazanmayı da çok hak ettiler ama kazanan taraf Eskişehirspor oldu, mutluyuz onlara da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyoruz. Bundan önce frikikleri Pele, duran, kenar topları da Sezer kullanıyordu. Ama 90'ncı dakikada Sezer yorulduğu için korner atışına Ümit gitti. O pozisyon sonrasında oluşan faulde anlaşmaklık olmuş. O Portekizce konuşuyor, diğeri Almanca konuşuyor. İngilizce bilen olarak da ben yetişemedim oraya. O yüzden böyle bir anlaşmazlık oldu. Hakem de kendi aralarında münakaşa ediyorlar diye sarı kart verdi. Barıştılar, birbirlerini omuzlarına alıyorlar. Sezer büyük futbolcudur. Büyükler gereğini yapar. Pele de Sezer de takım için çok önemli. Ama herkes kendine düşeni yapmak zorundadır."

Eskişehirspor'un galibiyet golünü atan futbolcu Pele ise, "Öncelikle maçın çok zor geçtiğini söyleyebilirim. Sivasspor güçlü bir ekip ama biz her zaman savaşıyoruz, mücadele ediyoruz, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. O yüzden her zaman istediğimiz sonuçları alabiliyoruz. Kendimize güveniyoruz, her zaman böyle devam edecektir. Antrenmanlarda bu çalışmaları yapıyoruz. Frikikleri Sezer kullanır ama bu sefer nedense içime doğdu, güçlü bir his vardı, kullanmak istedim ve gol oldu. Bunun için çok mutluyum. Sezer'le aramızda zerre kadar sorun yok, hiçbir zaman da olamaz. İyi arkadaşız ve her zaman böyle devam edecektir" diye konuştu.

Eskişehirsporlu futbolcu Sezer Öztürk de, "Ben şahsım adına bugün takıma hiçbirşey veremedim. Bunun üzüntüsü ve kırgınlığı vardı. Böyle şeyler olur zamanla. Bir futbolcu performansını her zaman sergileyemez. Takım olarak galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Pele arkadaşımla son dakikalarda bir itiş kakış yaşadık. Kimse yanlış anlamasın. Hepimiz Eskişehirspor için hizmet veriyoruz. Bugün Pele atar yarın ben atarım. Hafta içinde frikik çalışmaları yaptık, bunları uygulayacaktık. Maçı kazanmak adına ikimizde hırslı olduğumuz için böyle itiş kakışlar oldu. Ama galip geldiğimiz için mutluyum ve Pele'yi de attığı golden dolayı kutluyorum. Biz iyi arkadaşız, hiçbir sıkıntı yok" şeklinde konuştu.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da, "Her şeyden önce iki takımı da tebrik ediyorum. Her iki takımda galip gelmek için sahada herkes iyi mücadele etti. Maçın kaderini belirleyen hakemler oldu. Maalesef haftalardan beri bir sürü şeyler oldu. Bizim ilk yediğimiz gol olsun, sonradan bir faul bana göre gerçekten inanılmaz bir hata. Bir kere yaptığı çok büyük bir ayıp. Böyle bir pozisyonu büyük bir takmın ceza sahası için de ya da dışarısında birisi yaptığı zaman penaltı verebilecek mi? Bu kadar basit mi? Bu sadece bize yapılmıyor. Maalesef Türkiye'de hakemlerin yaptığı hatalardan dolayı takımlar zarar görüyor. biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor. İnanılmaz şekilde hata yapıyorlar. Biz hakemlerle uğraşmak istemiyoruz. Lütfen hakemler biraz daha iyi yönetirlerse çok seviniriz. Yoksa karşımıza bir de hakemleri alarak mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Bana göre maçın kaderini belirleyen hakemdi. Çok kötü bir yönetim gösterdi. Anormal şekilde hatalar yaptılar. Ama sonucu etkilediği zaman bir isyan geliyor. Bugüne kadar hakemlerle ilgili hiç konuşmadık. Ama artık son haddeye geldi. Gündemde baktığınız zaman batan takımlar da hakemlerden yana isyan ediyor. Sivasspor camiası da yeri geldiği zaman gerekli cevabı verecektir. Benim için çok anlamlı bir maçtı. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Çok iyi 2 yılım geçti. Eskişehirspor'un zor durumlarında görev yaptık. bu takımda oynayan bütün oyuncular bizim yetiştirdiğimiz, getirdiğimiz oyuncular. Hepside mükemmel iyi oyuncular. Zor bir rakiple oynayacağımızı biliyorduk, gerçekten de öyle oldu. Ama hiçbir zaman oyundan kopmadık. Haftalardan beri girdiğimiz pozusyonları değerlendiremiyoruz. İlginç şekilde goller yiyoruz. Bugün yediklerimizde ilginçti. Bunu hakeme bağlıyorum. Birinci golde Sedat'ın çorabı yırtıldı. Eskişehirspor'u tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Bizim için daha lig bitmedi. 12 maç daha var. İnşallah bu maçlardan en iyi şekilde ayrılıp, yolumuza devam etmek istiyoruz. Çünkü, Sivasspor için bu yıl çok önemli. Bu yılı geçersek önümüzdeki yıl hedeflerimiz çok daha büyük yerler olacak" şeklinde konuştu.

Sivassporlu futbolcu Erman Kılıç da, "Maç hakkında aslında konuşulacak çok şey var. Biz her hafta aynı senaryoyu yaşıyoruz. İyi mücadele ediyor, iyi futbol oynuyoruz ama 87, 88, 90'ıncı dakikalarda böyle goller yiyoruz. Bir türlü bu psikolojinin içerisinden çıkamadık. İnşallah haftaya içeride Manisa maçımız var. Bu maçla birlikte artık galip gelip yavaş yavaş 3 puanları almak istiyoruz. Sivasspor'lu futbolcular olarak bu işin üstesinden geleceğimize eminiz" dedi.

Sivassporlu futbolcu Navratil ise, "Çok üzüldük, bizim için kötü bir geceydi. Şansızlık diye nitelendirebiliriz. Bizim de 3-4 tane gol pozisyonumuz vardı. Bu pozisyonları değerlendirip, biz de galip gelebilirdik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title